4.3 C
Janja
Četvrtak, 07.12.2023.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Akcija policije pod nazivom "odnos vozač - pješak"

Zvornik: Akcija policije pod nazivom “odnos vozač – pješak”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U cilju poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, posebno bezbjednosti pješaka, na području Policijske uprave Zvornik će se od 11. do 13. novembra 2019. godine, vršiti kontrola saobraćaja sa akcentom na kontrolu „Odnos vozač-pješak“ i kontrolu pješaka učesnika u saobraćaju.
Pomenuta akcija ima za cilj povećanje bezbjednosti pješaka kao učesnika u saobraćaju, ali i podsjećanje da poštovanjem saobraćajnih propisa i oprezom prilikom kretanja u saobraćaju u najvećoj mjeri doprinose svojoj bezbjednosti.
U saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile u proteklih 10 mjeseci tekuće godine, na području Policijske uprave Zvornik, šest pješaka je zadobilo tjelesne povrede dok je jedan pješak smrtno stradao.
Policijska uprava Zvornik apeluje na pješake, naročito na one starije životne dobi, da se kreću po površinama namijenjenim za pješake, da noću i u uslovima smanjene vidljivosti koriste svjetloodbojne prsluke te da ne koriste tamnu odjeću, kako bi prije svega zaštitili vlastiti život. Takođe, apelujemo na vozače motornih vozila da se pridržavaju odredbi Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

Najnovije vijesti