19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjePromocije knjiga Kamenčanina Muhameda Omerovića izazvale veliku pažnju u Švicarskoj

Promocije knjiga Kamenčanina Muhameda Omerovića izazvale veliku pažnju u Švicarskoj

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Kamenčani ili Zvorničanin, Muhamed Omerović, ovih dana boravi u bošnjačkim džematima u Švicarskoj, gdje promoviše svoje dvije knjige “Kamenica dolina grobnica” i “Kamenica u paklu opsade”. Naime, to su knjige o njegovoj rodnoj Kamenici u kojima je zabilježio dešavanja u ratnom, ali i u poslijeratnom periodu.

Prva promocija knjige “Kamenica dolina grobnica” održana je u jučer, petak, u džematu Iverdon (Švicarska), a ista je izazvala veliku pažnju, jer je prostor (mesdžid) bio prepun zainteresovanih da čuju pisanu riječ ovog autora.

Na sve ovo g-din Omerović javio nam se iz Švicarske, te je ukratko naveo:

Promocija bila u džematu Iverdon, prije džume namaza, a istu je ef. Besim Hrnjić najavio sedam dana ranije. Promocija je odlično prošla,  puna džamijska prostorija i prodatko je oko 40 knjiga. Danas ako Bog da imam promociju u džematu LOZANA, između akšama i jacije, te ću promovisati knjigu “Kamenica u paklu opsade”. Naravno na samom uvodu promocije ukažem i sa nekoliko rečenica o važnosti Dana državnosti BOSNE I HERCEGOVINE i samom značaju države za nas Bošnjake, ma gdje se nalazili.

Veoma sam zadovoljan promocijom u Iverdonu i načinom na koji je organizovana kao i dobrodošlicom koju su mi organizatori pružili – završne su riječi g-dina Omerovića.
 
 
Dakle, večeras od akšama do jacije u džematu Lozana, nastavlja svoju promociju, knjigom “Kamenica u paklu opsade” a Vi ako ste u prilici dobro došli.
 
 
/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti