8.6 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjePU Zvornik: Akcija "petarde nisu igračke"

PU Zvornik: Akcija “petarde nisu igračke”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, održali su danas edukativna predavanja učenicima osnovnih škola u Drinjači, Čelopeku i Zvorniku, prilikom čega je najmlađim sugrađanima ukazano na posljedice koje mogu nastati zbog nestručne upotrebe pirotehničkih sredstava.

Navedene aktivnosti se sprovode s ciljem informisanosti djece o opasnostima i mogućim povredama koje mogu nastati upotrebom pirotehničkih sredstava. Takođe, ova prilika je iskorištena da se svi podsjete da je upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu kažnjiva zakonom. Odredbama Zakona o javnom redu i miru propisano je da ko upotrijebi pirotehnička sredstva na mjestima i na način koji izaziva uznemirenost građana, kazniće se novčanom kaznom od 300 do 900 KM.

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa preduzimanjem preventivnih i represivnih aktivnosti, s ciljem sprečavanja nedozvoljene upotrebe pirotehničkih sredstava i upoznavanja sa opasnostima koje mogu proisteći iz njihove nepravilne upotrebe.
Nizom preventivnih aktivnosti koje preduzima PU Zvornik, želimo doprinijeti da predstojeći novogodišnji i božićni praznici proteknu u miru i bez neželjenih posljedica.

Najnovije vijesti