14.3 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaPodrinjska patrola: U posjeti najmlađim igračima FK.Podrinja iz Janje (Video prilog)

Podrinjska patrola: U posjeti najmlađim igračima FK.Podrinja iz Janje (Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Prateći rad sportskih klubova u podrinju, televizija Podrinje je posebno zainteresovana za ulogu sportskih klubova u odgojnom procesu naših najmlađih. Ova misija sportskih klubova je posebno važna u vremenu kada je prisutan ozbiljan problem, kao što je pretjerana upotreba mobilnih telefona, društvenih igara, raznih kladionica i brojnih drugih poroka, koji štetno utiču na odgoj i zdravlje naše djece.

Posjetom jednog u nizu redovnih treninga sportskog kluba za selekciju najmlađih, imali smo priliku da se prijatno iznenadimo i uvjerimo da je svjest roditelja o korisnosti sportskog odgoja djece na vrlo visokom nivou. To potvrđuje i činjenica da je u sastavu fudbalskog kluba našlo svoj angažman oko 60 dječaka uzrasta od 2009 do 2015 godišta.

FK.Podrinje Janja je inače nakon ozbiljne krize krajem prošle sezone, ostvarilo značajne uspjehe koji su krunisani plasmanom u prvu ligu RS, trenutna pozicija je šesto mjesto na tabeli, klub je bez finansijskih dugova, a i pokrenuta je škola fudbala za najmlađe što je u skladu sa strategijom za kontinuirano obezbjeđivanje fudbalera u budućnosti.

Ostao je još jedan problem nerješen, a to je bolji  i stabilniji angažman članova uprave ovog sportskog ponosa iz Janje. Ogroman teret i odgovornost trenutno leži na malom broju odgovornih ljudi u upravi kluba, koji na duže staze neće moći izdržati napore koji će biti izazov u narednom periodu.

O školi fudbala i aktuelnim prilikama u klubu razgovarali smo sa bivšim predsjednikom FK.Podrinja Mirsadom Trnovcem, trenerom Acom Đokićem i najmlađim fudbalerima ovog kluba iz Janje.

Autor: Elvir Ibrišimović

Snimatelj: Senad Hadžić

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti