4.3 C
Janja
Četvrtak, 07.12.2023.
NaslovnicaPodrinjeOdržan prvi sastanak Organzacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima...

Održan prvi sastanak Organzacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari jučer je održan Prvi sastanak organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine.

Na jučerašnjem sastanku izabrani su predsjednici pododbora u okviru Organizacionog odbora. 
– Izabrali smo predsjednike 13 pododbora i oni imaju u narednom periodu zadatak da formiraju svoje timove s kojima će raditi, kao i planove i programe rada. Dosta je posla pred nama, 25. godišnjica je od genocida, očekuje se veliki broj zvanica i moramo biti spremni da obavezu koja je pred nama uradimo na najbolji mogući način – rekao je Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida. 
Fejzić je istakao da je stav Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice da svi oni “koji negiraju genocid u Srebrenici nisu dobro došli”.
– Mi smo ranije formirali jedan Savjet. Između ostalih, član savjeta je i član predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. Gospodin  Džaferović će uputiti pozive državnicima zemalja u narednim danima – rekao je Fejzić. 
Amor Mašović, ispred Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, rekao je da su do sada identifikovne četiri žrtve genocida čiji su članovi porodica dali saglasnost za ukop i dženazu 11. jula. 

Izvor: RTV Srebrenica

podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti