4.3 C
Janja
Četvrtak, 07.12.2023.
NaslovnicaIslamske temeJanja: Održano opštinsko takmičenje iz vjeronauke

Janja: Održano opštinsko takmičenje iz vjeronauke

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U prostorijama JU Osnovna škola “Meša Selimović” iz Janje održano je tradicionalno opštinsko takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike 8. i 9. razreda osnovne škole i 1. razreda srednje škole. Takmičilo se ukupno 22 učenika iz ove tri kategorije a komisiju za ocjenjivanje su činili: Hafiz Omer ef. Camić- Glavni imam Medžlisa IZ Janja, prof. Samir Baćevac, prof. Enisa Okanović, i prof. Mustafa Hrustambegović, dok je testator bila zamjenica direktora škole prof. Azra Sadiković.

Na početku takmičenja učenicima su se obratili direktor škole Davor Radojević i predsjednik aktiva vjeroučitelja Samir Baćevac.
Nakon pregleda testova i zbiranja bodova, pobjednicima su uručene novčane nagrade koje su obezbijedili medžlisi Islamske zajednice Janja i Bijeljina, vrijedne knjige koje je obezbijedio Općinski odbor SDA Janja dok su svi takmičari dobili i certifikate koje je obezbijedio aktiv vjeroučitelja.
Iz kategorije VIII razreda na regionalno takmičenje su se plasirali: Azra Alihidžić 70,5 bodova, Esma Aletović 39 i Muhamed Medinić 38,5, u kategoriji IX razreda: Lamija Musić 77,5 bodova, Emina Godušević 62 boda i Belma Hrustanbegović 60 bodova.
U kategoriji 1. razred srednje škole Amina Jakupović 69,5 bodova, Adnan Osmanović 52 boda o Amina Pobrklić 43 boda.

Izvor : MIZ Janja/S.Baćevac

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti