4.3 C
Janja
Četvrtak, 07.12.2023.
NaslovnicaPodrinjeKozluk: Održana Osnivačka Skupština novog Udruženja "Svjetlost"

Kozluk: Održana Osnivačka Skupština novog Udruženja “Svjetlost”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nakon obavljenih neophodnih pripremnih aktivnosti, održana je Osnivačka skupština Udruženja za podršku povratnicima kozlučke regije „Svjetlost“ Kozluk. Time je zvanično pokrenuta procedura za formiranje Udruženja.
Prema odgovarajućim zakonskim propisma, u prvoj fazi biće obezbijeđena sva potrebna dokumentacija koja će potom, uz Zahtjev za registraciju, biti predata Ministarstvu pravde BiH, s obzirom da je planirano područje djelovanja Udruženja cijela naša zemlja. Po dobijanju registracionog rješenja od pomenutog ministarstva, uslijediće daljnja neophodna procedura u opštini Zvonik.

Pokretač incijative za nastanak ove nevladine organizcije, Mirsad Terzić, njen glavni programski cilj biće širok spektar djelatnosti vezanih za podršku unapređenju opštih uslova života povratnika, ali i svih ostalih građana u Kozluku i kozlučkom kraju. S tim u vezi, posebna pažnja biće posvećena građenju prisnih veza i saradnje sa veoma brojnom dijasporom s ovog područja, koja je i do sada pružala dragocjenu podršku raznim akcijama u zavičaju. Formiranjem Udruženja biće obezbijeđeni institucionalni preduslovi da ta saradnja bude bogatija, osmišljenija i kvalitetnija.
Glavni fokus djelovanja, kako je naglasio Terzić, biće aktivan pristup prema opštinskim strukturama i svim ostalim nivoima vlasti u BiH, te međunarodnim institucijama, a sve za pomenutu dobrobit povratnika i ostalih građana kozlučkog područja.

Mirsad Terzić

Pravni tim nam je uradio statut i program. Udruženje je nevladina organizacija sa širokim djelatnostima pomoći povratnicima Kozlučke regije sa sjedištem u Kozluku, gdje ćemo imati i kancelariju koja je renovirana  zanatskom centru – ukratko za portal Podrinjemedia.ba rekao je g-din Terzić.


Na Osnivačkoj skupštini za predsjednika Udruženja „Svjetlost“ izabran je i imenovan Mirsad Terzić, a za predsjednika Skupštine Udruženja Samir Rešić. Članstvo u Udruženju će biti dobrovoljno, a sa Osnivačke skupštine upućena je poruka svim građanima da se što aktivnije uključe u kreiranje i provđenje aktivnosti Udruženja čiji će rad biti maksimalno transparentan i u svim segmentima na uvidu članstvu i široj javnosti.

/Informativne službe Udruženja u osnivanju „Svjetlost“ Kozluk/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti