22.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiPrevencija korona virusa u Janji: Aktivnosti i preporuke predstavnika MZ.Janja (Video prilog)

Prevencija korona virusa u Janji: Aktivnosti i preporuke predstavnika MZ.Janja (Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Od dana kada se otpočelo sa mjerama prevencije od pandemije CORONA virusa, u Janji su predstavnici MZ. Janja poduzeli brojne aktivnosti u saradnji sa Kriznim štabom Grada Bijjeljina. Početak aktivnosti prevencije je bio u znaku dezinfekcije ulica, koje će se nastaviti i u narednom periodu.

Ipak, evidentno je prema brojnim pokazateljima da će pomoć starim, socijalno ugroženim licima, nabavka dezinfekcionih i zaštitnih sredstava, te praćenje nastave sa akcentom na nacionalnu grupu predmeta, predstavljati glavni izazov u periodu koji nam sledi.

Proteklih dana iz raznih izvora dobijali smo obavještenja, da građani još uvjek nedovoljno poštuju  i prihvataju kulturu ponašanja u trgovačkim lancima, te preventivne mjere, kada je u pitanju vlastita zdravstvena bezbjednost, ali i bezbjednoist drugih lica.

O ovim , ali i svim drugim aspektima razgovarali smo sa predsjednikom Azemom Aletovićem  i članovima Savjeta MZ.Janja, Fatimom Mustafić i Dženanom Osmanbašić, koji su nam dali informacije o poduzetim aktivnostima za naredni period, ali i preporuke, koje bi trebalo slijediti.

Piše: Elvir Ibrišimović

Snimatelj : Senad Hadžić

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti