9.3 C
Janja
Srijeda, 21.02.2024.
NaslovnicaApeli za pomoćHO "Help Others" Salzburg u novoj misiji - podjela vizira domovima zdravlja...

HO “Help Others” Salzburg u novoj misiji – podjela vizira domovima zdravlja na prostoru Srednjeg Podrinja

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Zbog novonastale situacije u svijetu i sve veće opasnosti od širenja virusa korona (COVID – 19), Humanitarna organizacija “Help Others” (Pomozi drugima) Salzburg, u prošloj sedmici realizovala je bezbroj akcija kako na području Srednjeg Podrinja tako i na prostoru cijele Bosne i Hercegovine. Uključili su se u pomoć svima onima koji su ih kontaktirali, te su pomogli onoliko koliko su u mogućnosti u ovim teškim trenucima jer nečije možda malo za one koji su u potrebi znači mnogo.

U brojnim akcijama volonteri ove Humanitarne organizacije podjelili su bezbroj prehrambeno – higijenskih paketa, preko tone voća i ostalih potrepština kao što su kahva, šećer ali i preko 7 hiljada zaštitnih maski.

Međutim, nisu se na tome zaustavili.

U cilju da pomognu one koji su na prvim linijama u borbi protiv korone virusa, odnosno naše zdravstvene radnike, danas su volonteri obišli skoro cijeli teritoriji Srednjeg Podrinja i tom prilikom podjelili preko 300 zaštitnih VIZIR MASKI i to u:

  • Dom zdravlja Sapna,
  • Dom zdravlja Zvornik (viziri + zaštitne maske)
  • Ambulanta Kozluk
  • Mjesnu zajednicu Glogova (zaštitne maske)

Pored navedenog, volonteri će u toku dana, ali i sutra, nastaviti podjelu vizira u domove zdravlja Bratunac i Srebrenica. Ukupno će, u ovoj prvoj akciji, biti podjeljeno 500 vizira.

Sve ove akcije ne bi bilo moguće da nema humanih ljudi koji svojim prilozima pomažu rad Humanitarne organizacije “Help Others” Salzburg, a oni preko svojih, zaista hrabrih i odlučnih volontera, stižu i u najudaljenija mjesta Podrinja ali i Bosne i Hercegovine i pružaju pomoć onoliko koliko su u mogućnosti, odnosno sa onoliko koliko raspolažu zahvaljujući donacijama.

U koliko želite i Vi podržati rad ove Humanitarne organizacije to možete učiniti na sljedeći način;

H.O. “Help others” Salzburg
ÌBAN: AT97 3500 0000 2602 9389
BIC: RVSAAT2S RAIFFEISENVERBAND SALZBURG.

https://paypal.me/helpothers1

Poštujte naredbe, ostanite kući! Mi smo tu da pomognemo.

FOTO GALERIJA

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti