5.9 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiZvornički bošnjački privrednici donirali svojim sugrađanima tri dezinfekciona tunela (VIDEO PRILOG)

Zvornički bošnjački privrednici donirali svojim sugrađanima tri dezinfekciona tunela (VIDEO PRILOG)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Osjećajući društvenu obavezu da pomognu u ovim teškim danima uzrokovani globalnom panedemijom virusa korona, bošnjački privrednici iz Zvornika, složno i zajedničkim snagama, donirali su svojim sugrađanima veoma vrijedne, a pored toga veoma korisne poklone.

Naime, radi se o tri dezinfekciona tunela, koja su instalirana na najfrekventnijim mjestima u gradu.

Jedan je postavljen ispred ulazu  u JZU “Bolnica Zvornik”, drugi ispred Doma zdravlja, a treći ispred ulaza u supermarket “Bingo” u Karakaju.

Ispred Doma zdravlja Zvornik

Privrednici navode  da su ovo uradili kako bi pomogli u borbi protiv zaustavljanja širenja korona virusa a time, iole, olakšali uslove života svih stanovnika ovih krajeva. Nadaju se da će sve ovo brzo proći i da ćemo se što prije vratiti normalnom životu.

Iz Gradske uprave Zvornika, ali i iz JZU “Bolnica Zvornik”, Doma zdraljva kao i supermarketa “Bingo” Karakaj, upućuju neizmjernu zahvalnost svima koji su na bilo koji način učestvovali u nabavci, posebno kada znamo da je u Bosni i Hercegovini, kao i mnogo šire, u ovim uslovima teško nabaviti ovakve tunele.

Ispred Binga – Karakaj

Pored dezinfekcionih tunela, koji su inače rezultat domaće proizvodnje, kompletne troškove održavanja kao i nabavke dezinefekcionih sredstava koja se koriste prilikom dezinfekcije snose donatori, odnosno u ovome slučaju bošnjački privrednici. Također, gradu Zvorniku obezbjedili su i značajne količine dezinfekcionog sredstva za pranje gradskih ali i seoskih ulica.

U ovim teškim vremenima pokazuje se značaj solidarnosti, domaće privrede i važnossti svakog pojedinca da izađemo kao pobjednici iz krize koja je zahvatila cijeli svijet. Ljudska solidarnost je uvijek ono što je posebno krasilo Podrinje, a ovakvi potezi upravo tu tezu i  potvrđuju.

DETALJNIJE O SVEMU, KAO I IZJAVE ZAMJENIKA GRADONAČELNIKA I DIREKTORA BOLNICE, MOŽETE POGLEDATI U VIDEO PRILOGU TV PODRINJE



/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti