23.1 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Mehdin Musić u rodnim Grbavcima obradovao svu djecu paketićima

Zvornik: Mehdin Musić u rodnim Grbavcima obradovao svu djecu paketićima

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Još jedna u nizu pozitivnih priča iz ljepšeg dijela Bosne i Hercegovine, dolazi nam iz mjesta Grbavci nedaleko od Zvornika.

Naime, proteklih dana, uveliko po humanosti poznati Mehdin Musić sa suprugom, obišao je svu djecu iz svog rodnog kraja i tom prilikom, budući da uskoro nastupa i mjesec Ramazan, obradovao ih paketićima. Ukupno je podjelio 40-tak paketića, te je kod djece izazvao veliku sreću i zahvalnost.

Neki su bili iznenađeni ovim djelom, ali za bolje poznavaoce lika i dijela ovog Zvorničanina to nije nikakva velika novost.

Musić je osoba koja, iako silom prilika živi u Austriji, uvijek na sve moguće načine pomaže svoje rodno mjesto. Isti je i organizator manifestacije “Grbavački dani”, a redovni je i organizator velikog familijarnog okupljanja ove porodice.

Što se tiče familije Musića iz Grbavaca, oni vode porijeklo iz Glogove, od imama koji je po službenoj dužnosti krajem 19. stoljeća došao u ovo naselje, da bi danas jedan cijeli zaselak nosio ime Musići.

Ovo je još jedan primjer pozitivnog odnosa prema svome rodnome kraju, prema onima koji tu žive i bore se kroz ove veoma teške uslove, posebno kada znamo činjenicu prostor na kojem živimo, vrijeme i sistem.

/podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti