23.1 C
Janja
Ponedjeljak, 24.06.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Tim ruskih stručnjaka danas dezinfikovao bolnicu

Zvornik: Tim ruskih stručnjaka danas dezinfikovao bolnicu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Iz Gradskog štaba grada Zvornika saopšteno je da je danas od jutarnjih sati stigao tim od 30 ruskih stručnjaka, koji su u potpunosti izvršili dezinfekciju zvorničke bolnice.

Prije dva dana ovo je isto urađeno i u Bijeljini, sa ciljem obezbjeđivanja što sigurnijih uslova za boravak svih pacijenata.

U saopštenju Gradskog štaba Zvornik navedeno je:

U Zvornik je doputovao tim od 30 medicinskih stručnjaka iz Rusije sa specijalizovanim vozilima radi dezinfekcije Bolnice. Oni su jutros u 9:00 časova započeli rad i ovim postupkom biće obuhvaćene sve prostorije, bolnički krug i sanitetska vozila.

U Domu zdravlja Zvornik do sada je uzeto 111 briseva, 45 su negativni, dva pozitivna i rezultati se čekaju za 64 uzorka od kojih su 57 uzeti od kontakata sa zaraženim osobama u Osmacima, Capardama i Zvorniku.

Dvije zaražene osobe sa područja Osmaka čija trenutna klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju u izolovanom odjeljenju Bolnice smještene su u republički objekat karantinskog tipa za izolaciju u Studentskom centru koji je namijenjen licima pozitivnim na virus sa regije Birač.

Svih 40 do danas testiranih lica u lokalnom karantinu, nakon što su proveli najmanje sedam dana u njemu, negativni su na virus korona i oni su ostatak do isteka 14 dana proveli ili provode u kućnoj izolaciji. U školskoj fiskulturnoj sali u Karakaju trenutno se nalazi 14 lica bez simptoma bolesti izazvane virusom korona. Od sedam će danas biti uzeti brisevi za testiranje.

drugo kontrolno testiranje potvrdilo je da su zaposleni na internom odjeljenju i odjeljenju za izolaciju Bolnice Zvornik negativni.

U Bolnici je od početka pandemije od lica sa regije uzet 201 uzorak, 195 uzoraka je negativno, odnosno 147 osoba, tri osobe su izliječene, dok je jedna pozitivna upućena u Srbiju kao njihov osiguranik. Rezultati se čekaju za jednu osobu.

U kućnoj izolaciji na teritoriji grada je 272 osoba, dok je za 1.109 lica ova mjera istekla.

Komunalna policija je u toku jučerašnjeg dana sa pet patrola sprovela 44 kontrole i sve su bile uredne.

Zbog nepoštovanja policijskog časa na području grada kažnjena su tri lica. Ostale mjere zabrane nisu kršene.

Na graničnim prelazima za 24 časa evidentirano je 76 prelazaka granice, od čega je 31 zabilježen na ulazu, a 45 na izlazu iz BiH.

Volonterski servis proteklog dana imao je četiri poziva za kupovinu i dostavu namirnica i lijekova.

Sve mjere radi prevencije širenja virusa korona produžene su do 27. aprila 2020. godine.

Najnovije vijesti