0.9 C
Janja
Srijeda, 06.12.2023.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Saopštenje za javnost. Obavezno nošenje maski i rukavica - kazne od...

Zvornik: Saopštenje za javnost. Obavezno nošenje maski i rukavica – kazne od 100 do 300 KM

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom Vlade Republike Srpske Komunalna policija i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS od danas vrše nadzor nad korištenjem lične zaštitne opreme i pridržavanjem zaštitnih mjera fizičke distance na javnim površinama. Naloženo je i pravnim licima i preduzetnicima sprovođenje vanrednih mjera dezinfekcije, obezbjeđivanje lične zaštitne opreme, obezbjeđivanje zaštitnih mjera fizičke distance i sprečavanje okupljanja u većim grupama. Za kršenje pomenutih naredbi predviđene su novčane kazne za pravna lica u rasponu od 1.000 do 3.000 KM, a za fizička od 100 do 300 KM.

U lokalnom karantinu u fiskulturnoj sali Osnovne škole u Karakaju smješteno je 30 lica od kojih je jedno juče imalo povišenu temperaturu i izolovano je od ostalih. Preostalih 29 lica nema simptome uzrokovane virusom „COVID-19“. Juče testiranih šest lica, nakon danas dobijenog negativnog rezultata biće upućeno da ostatak izrečenog karantina provede u kućnoj izolaciji.

U republičkom karantinu za oboljele u Studentskom centru u Karakaju trenutno su smještene dvije zaražene osobe iz Zvornika, dok su u odjeljenju COVID zvorničke Bolnice smještene tri osobe na praćenju zbog respiratornih simptoma. Dvije osobe su testirane na virus korona i rezultati se očekuju.

Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja ukupno je obavila 218 testiranja, četiri lica su bila pozitivna na virus korona, 187 negativnih, a još 27 rezultata se očekuje. Bolnica u Zvorniku od početka pandemije uradila je 191 testiranje za područje grada Zvornika, a 264 za regiju Birač. Ukupno je šest lica bilo pozitivno na virus korona, a očekuje se sedam rezultata.

Na području Zvornika u kućnoj izolaciji je 286 lica, dok je ova mjera istekla za 1.184 osobe. Komunalna policija grada Zvornik vrši kontrolu poštovanja izrečene mjere kućne izolacije i karantina. Od 16. marta kada je ova aktivnost dodijeljena komunalnoj policiji realizovano je 2.706 kontrole.

Na području Zvornika u prethodnom danu jedno lice je kažnjeno zbog kršenja mjere zabrane kretanja. Na graničnim prelazima u proteklom danu evidentirano je ukupno 368 prelazaka granice. U proteklom danu volonterski servis izvršio je pet intervencija sa ukupno 31 aktivnim volonterom.

Gradski štab za vanredne situacije grada Zvornik donio je zaključke o dozvoljenim aktivnostima tokom prvomajskih praznika i produženog policijskog časa. Tokom prazničnog policijskog časa biće dozvoljena šetnja osobama sa posebnim potrebama i to u periodu od 16 do 18 časova, ratnim vojnim invalidima od 19 do 20 časova. Vlasnici kućnih ljubimaca-pasa, moći će u večernjim satima od 20:30 do 21:00 čas u naredna tri dana izvoditi svoje ljubimce u kratke šetnje. Radno vrijeme na području Zvornika ograničeno je na period od 07:00 do 11:00 časova u petak, subotu i nedelju.

 

Najnovije vijesti