10.4 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaHO.“Help Others“ u Janji: Iftari na kućni prag (Video prilog)

HO.“Help Others“ u Janji: Iftari na kućni prag (Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

S namjerom da u svaki dom dospiju ljepote ramazanskog iftara Volonteri H.O. „Help Others“ iz Salzburga, ovih dana su pokrenuli nove društveno korisne i humane aktivnosti.

Zbog vanredne situacije uzrokovane pandemijom korona virusa, uobičajne ramazanske aktivnosti nije  moguće realizovati na način kako je to dosad bila praksa.

Podsjećanja radi, ova humanitarna organizacija je prethodnih ramazana zahvaljujući sredstvima dobrih ljudi iz domovine, ali i širom Evrope i svijeta organizovala brojne zajedničke iftare. U želji da se i u ovim najtežim trenutcima po naše društvo održi kontinuitet  brige za socijalno ugrožene, stare i usamljene osobe, volonteri HO. „Help Others“ su odlučili da ljepote ramazanskih iftara omoguće dostavom na adresu stanovanja.

Akcija volontera se organizuje u saradnji sa Fondom Solidarnosti „Hasna“a spremljeni iftari se dostavljaju na adrese najugroženijih postača ili starih i usamljenih osoba za koje bi članovi njihove familije, koja boravi u inostranstvu donatorali dostavu.

Iftari  sadrže hurme, predjelo, glavno jelo i desert po cijeni od 12 KM.

Za sve građane koji žele donirati iftare u mjesaecu ramazana za socijalno ugrožena lica, stare osobe, ili svoje najmilije koji su usamljeni, Volonteri HO.“Help Others“ su na raspolaganju. O detaljima u video prilogu televizije „Podrinje“.

Piše: Elvir Ibrišimović

Fotografija i snimatelj: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti