19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaIslamske teme: Omer ef.Jakupović (Video prilog)

Islamske teme: Omer ef.Jakupović (Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Dragi gledaoci, u sklopu programskog sadržaja za mjesec ramazan televizija „Podrinje“ je za Vas između ostalog  pripremila  „Islamske teme“. Danas vam poklanjamo predavanje Omer ef.Jakupovića na temu „Dobri međuljudski odnosi“.

Svjedoci smo već duži niz godina ozbiljne krize u međuljudskim odnosima našeg društva. Zavidnost, nesloga, sebičnost, pohlepa, nepoštivanje i nekultura su samo neke od pratećih bolesti koje su ujedno i oslonac u narušavanju međuljudskih odnosa u našoj svkodnevnici, a posljedica su zanemarivanja već kod  prve i najvažnije Allahove upute koja glasi „Uči (razmišljaj) u ime Gospodara tvoga koji sve stvara“.

Naše društvo, pa tako i mi kao pojedinci ne možemo i nećemo napredovati, dokle god ne budemo najprije razmišljali, a potom iskreno i strpljivo radili na poboljšanju međuljudskih odnosa, postavljajući sebe iznad svih iskušenja koja te odnose kvare.

Činjenica je  da mediji nose ogromnu odgovornost, kada su u pitanju međuljudski odnosi i napredak kako pojedinca, tako i društva u cjelini.

Stoga smo za danas, a u cilju jačanja pozitivnih procesa u našem društvu odlučili da vas podsjetimo na blagodati  pouke i poruke svevšnjeg kroz predavanje koje je upriličio na ovu temu Omer ef. Jakupović, imam Palutinske džamije u Janji.

Piše: Elvir Ibrišimović

Snimatelj : Senad Hadžić

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti