19.8 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaIslamske temeJanja: Prva džuma sa džematlijama od uvođenja vanrednih mjera

Janja: Prva džuma sa džematlijama od uvođenja vanrednih mjera

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Danas 15.05.2020. godine,kako na cjelom području Bosne i Hercegovine, tako i u Janji, klanjan je prvi džuma namaz sa džematlijama od uvođenja restriktivnih mjera. U centralnoj Atik džamiji u Janji prisustvovalo je shodno preporukama pedeset džematlija. Oni su se tokom odvijanja namaza ponašali u skladu sa preporukama Reisu-l-uleme i smjernicama nadležnih državnih organa, a pod nadzorom zaduženih lica za nadgledanje sprovođenja zdravstveno bezbjednosnih mjera.

Fotografisao:Elvir Ibrišimović

Neposredno pred početak džuma namaza, Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja profesor hafiz Omer ef. Camić obratio se prisutnima izrazivši zadovoljstvo pohvalivši džematlije za disciplinu, i uloženi napor u prevenciji pandemije korona virusa. Posebno zadovoljstvo je istakao zbog uspješne saradnje džematlija, predstavnika Medžlisa Islamske zajednice , entitetskih i državnih organa vlasti. Hafiz je pozvao džematlije, da i u narednom periodu do potpunog okončanja vanredne situacije nastave slijediti preporuke nadležnih institucija .

Fotografisao: Elvir Ibrišimović

Shodno preporukama Reisu-l-uleme klanjano je četiri rekjata suneta , dva rekjata farz namaza i zajednička dova, čime je džuma namaz i zvanično bio okončan.

Piše: Elvir Ibrišimović

Fotografija: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti