22.5 C
Janja
Petak, 24.05.2024.
NaslovnicaAktuelnostiNova avio linija: Tuzla - Salzburg od 2. jula

Nova avio linija: Tuzla – Salzburg od 2. jula

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla danas je zvanično uspostavljena nova linija, a riječ je o letu Tuzla-Salzburg. Sada se sa tuzlanske zračne luke može letjeti na 16 destinacija. Nova linija bit će otvorena od 02. jula, a prodaja karata počinje već sutra.

“Dogovorili smo novu destinaciju radi se o Salzburgu, linija ide od drugog jula. Od sutra će biti prodaja karata. Ako ne bude nikakvih drugih vanrednih situacija, ponovo se vraćamo u saobraćaj. Ostaju one destinacije koje su i bile prije korone. Da li će odmah u startu biti sto posto sve biti angažovane, ne znamo ali tokom mjeseca će sigurno sve će biti ponovo vraćene i idemo u punom kapacitetu u novi saobraćaj i prevoz putnika. Po redu letenja imamo sada 16 destinacija, dvije destinacije imamo koje neće krenuti u samom startu. Bit će seda zemalja i 16 destinacija” – potvrdio je za RTV Slon Esad Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Mujačić je također rekao da se prolongira otvaranje Aerodroma za 02.06. i da su letovi, koji su bili planirani za prvobitni datum otvaranja tj. 01.06. pomjereni za dan poslije.

“Aerodrom nije otvoren od 01.06. nego od 02.06. Ispravka će doći i od Ministarstva. Evo sad su dostavili tu informaciju. Mi smo bili planirali let za 01.06. ali evo doći će do pomijeranja za jedan dan. Znači aerodromi su zvanično otvoreni od 02.06.” – kazao je Mujačić.

/rtv slon

/E.B.

Najnovije vijesti