14.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeSrebrenica: Danas dogovoreno - bošnjački kandidat za načelnika Alija Tabaković

Srebrenica: Danas dogovoreno – bošnjački kandidat za načelnika Alija Tabaković

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Probosanski blok u Srebrenici postigao je dogovor o zajedničkom kandidatu za načelnika ove općine na predstojećim lokalnim izborima, a riječ je o Aliji Tabakoviću iz Stranke demokratske akcije (SDA), potvrđeno je za Klix.ba.
Naime, u Srebrenici je danas održan sastanak svih probosanskih političkih partija i članova inicijative “Moja adresa Srebrenica” među kojima su SDA, SBiH, SBB, PDA, DF i nezavisni odbornici, na kojem je dogovoreno da SDA predloži kandidata za načelnika ove općine.

S obzirom na to da je općinski odbor SDA ranije donio odluku da za kandidata predlaži Aliju Tabakovića, aktualnog predsjednika kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Republike Srpske, svi okupljeni oko inicijative “Moja adresa Srebrenica” danas su podržali njegovu kandidaturu.

“Dogovor je danas postignut i ja sam kandidat za načelnika Srebrenice. Nosilac zajedničke probosanske liste je Hamdija Fejzić, a drugu će formirati DF kako bismo imali i opciju lijeve priče”, kazao je Tabaković za Klix.ba.

Pored Tabakovića kao mogući kandiati za načelnika Srebrenice bili su još i Ćamil Duraković, Nedib Smajić, Hamdija Fejzić, Munir Habibović i Begija Smajić, uz Sadika Ahmetovića koji je odustao od kandiature još u martu.

“Svi potencijalni kandidati su odustali od kanidature i koristim priliku da im se zahvalim jer su bili dio procesa i dali su podršku. Nadam se da ćemo krajem novembra ove godine vratiti Srebrenicu na mjesto koje joj pripada te da njom upravlja neko ko neće negirati genocid i počinjene zločine”, naveo je Tabaković za Klix.ba.

Naglasio je i da mu je posebno drago što je u Srebrenici konačno postignut dogovor o kandidatu za načelnika, naglasivši da su sada na potezu ova općina, zatim Sarajevo i dijaspora u cilju pružanja maksimuma u izboru novog načelnika općine.

/klix.ba

/E.B.

Najnovije vijesti