14.7 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaI ove godine, održan turnir u malom fudbalu pod nazivom „Ibrahim, Ejub...

I ove godine, održan turnir u malom fudbalu pod nazivom „Ibrahim, Ejub i Osman“

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Janji je sedmi put po redu održan turnir u malom fudbalu, koji se sad već tradicionalno održava u znak sjećanja na šehide i rano prekinutu mladost  i ponos Janje.

Podsjećanja radi, turnir se održava od 2013 godine, kada su nesretnim slučajem život na rijeci Drini izgubila tri mladića Ibrahim, Ejub i Osman. Prema rječima organizatora Amera Hadžića cilj je da se ovaj turnir ne prekida, kako bi se bar na ovaj način sjetili naših šehida.

S obzirom na okolnosti koje zahtjeva odredba o prevenciji CORONA pandemije, organizacija turnira je morala biti drugačija nego što je to bila praksa ranijih godina.Početak turnira, koji je upriličen 7.06.2020 godine, otvorio je predstavnik MIZ Janja Omer ef.Jakupović, koji je inače i prijatelj Ibrahima,Ejuba i Osmana.Na turniru su nastupile četiri ekipe, a ekipa Mreže mladih MIZ Janja je kao jedan od učesnika ostvarila zapažene rezultate.

Prema pisanju poratala MIZ Janja osvojeni pehari su uz priznanja tokom sutrašnje posjete uručeni porodicama šehida.Uručenje su izvršili Amer Hadžić i Omer ef. Jakupović.

Piše : Elvir Ibrišimović

Izvor : MIZ Janja

Fotografija: MIZ Janja

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti