Vlada Tuzlanskog kantona je na jučeršanjoj sjednici, donijela više odluka o odobravanju finansijskih sredstava za realizaciju infrastrukturnih projekata, kao učešće Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK u rješavanju projekata održivog povratka.

Gradu Zvornik je za izgradnju asfaltnog puta u povratničkom naselju Glumina zaseok Tulići u Mjesnoj zajednici Glumina, odobreno 14.500,00 KM, a 10.000,00 KM je odobreno za asfaltiranje puta u naselju Kadrići u Mjesnoj zajednici Liplje.

Opštini Srebrenica je odobreno 19.500,00 KM za izgradnju i postavljanje zaštitne ograde oko „Centra za stare i nemoćne osobe sa područja opštine Srebrenica” u Mjesnoj zajednici Potočari.

Općini Teočak je, za MZ-u Sniježnica, odobreno 16.000,00 KM za uređenje dvorišta i parking prostora kod Doma kulture, ambulante porodične medicine i zgrade mjesne zajednice Sniježnica, a Opštini Lopare su, za sanaciju i asfaltiranje makadamskih puteva u Mjesnoj zajednici Koraj, odobrene 22.500,00 KM. ZA rekonstrukciju lokalnog puta Zaseok – Gotovci u Mjesnoj zajednici Zaseok, Općini Sapna je odobreno 19.000,00 KM.

/Vlada TK /