14.7 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaUncategorized32 osobe zaražene su virusom corone

32 osobe zaražene su virusom corone

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Višegradu su 32 osobe pozitivne na virus corone, dok je 57 osoba trenutno u kućnoj izolaciji, objavljeno je na sjednici opštinskog štaba za vanredne situacije. Ljekar Višegradskog doma zdravlja Darko Lečić rekao je da su za sada pozitivno tri ljekara, jedna medicinska sestra i dva uposlenika uprave kao i da službe rade u manjim kapacitetima. “Važno je biti odgovoran i ovu ćemo epidemiju polako staviti pod kontrolu. “Nadam se da će, kao i do sada, klinička slika oboljelih biti lakša, te da su zaraženi na kućnom liječenju, osim trojice pacijenata koji su hospitalizirani”, rekao je Lečić novinarima. Dodao je da se moraju poduzeti i poštivati ​​epidemiološke mjere.

“Građani moraju nositi maske u zatvorenom prostoru, zabranjeno je okupljanje na otvorenom prostoru više od 50 ljudi. Preporučuje se da teretane, fitnes klubovi i sportski klubovi prestanu raditi”, rekao je Lečić.
Istakao je da će vrtić “Neven” raditi i da je to dogovoreno s epidemiolozima koji su došli u Višegrad.

Zdravstvena inspektorka Slađana Miovčić rekla je da i dalje ostaje na snazi ​​mjera poštovanja fizičke udaljenosti u trgovinskim objektima, poštama, bankama i svim drugim institucijama koje rade sa građanima.

“Nošenje maski, higijena, kao i disciplina građana vrlo su važni za dalji razvoj epidemiološke situacije u Višegradu”, istakla je Miovčićeva.

/ SRNA / E.D

Najnovije vijesti