0.9 C
Janja
Srijeda, 06.12.2023.
NaslovnicaPodrinjeMilićiCerska: Učenicima ministar Ramić uručio tablete (FOTO)

Cerska: Učenicima ministar Ramić uručio tablete (FOTO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Područna povratnička škola u Cerskoj u opštini Milići broji 11 učenika-povratnika koji su redovne nastavne aktivnosti pratili online, kao i drugi njihovi vršnjaci. Zbog otežanog načina praćenja i nedostatka tehničke opreme, učiteljice iz ove škole su Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica iskazale potrebu za nabavkom tableta kako bi sva djeca uspješno pratila redovne nastavne aktivnosti i koristilo im kao tehničko pomagalo.

Ministar Edin Ramić pozitivno je odgovorio na njihovu molbu, te je posjetio učenike ove povratničke škole i uručio im tablete.

“Zadovoljstvo nam je pospješiti rad, kreativnost i razvijanje novih vještina kod učenika, pogotovo u povratničkim sredinama gdje se još uvijek osjeti visok stepen poštovanja prema odgajateljima, učiteljima i drugom nastavnom osoblju. Raduje nas njihovo prisustvo ovdje, kao i budući rezultati koje će ostvarivati u odgoju i obrazovanju”- kazao je Ramić

Jedna od učiteljica u ovoj školi je Nizama Mostarlić-Sejmenović, koja nije krila zadovoljstvo zbog današnje posjete.

“Zbog novonastale situacije i koronavirusa, kao što je svima poznato, bili smo prinuđeni na obustavu redovne nastave i prelazak na online nastavu. Naši učenici nisu bili u mogućnosti da svi prate tu nastavu. Ova donacija mnogo nam znači. Naši učenici će u septembru biti spremni za online nastavu ako bude trebalo, što se nadamo da neće i da će ovi tableti našim učenicima pomoći u redovnoj nastavi. Doživjeli smo prijatno iznenađenje kad smo obaviješteni da će naši učenici dobiti tablete jer su im zaista i potrebni. Njihovi roditelji su povratnici koji se bave poljoprivredom i skoluju po troje djece koji putuju do škole i po 9 kilometara u jednom pravcu. Još jednom se zahvaljujemo jer obrazovanje je pravo svakog učenika, a naša obaveza je da im omogućimo uslove za normalan rad“-  istakla je učiteljica Nizama Mostarlić-Sejmenović.

/podrinjemedia.ba/E.B.

Najnovije vijesti