14.7 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjePodrinjska patrola: U Šepku kod Seada Mujića (Video reportaža)

Podrinjska patrola: U Šepku kod Seada Mujića (Video reportaža)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Prateći život povratnika u Podrinju, sve češće nailazimo na ljude koji su napustili sigurnost i konfor zapada, i došli u svoj rodni kraj. Ovi ljudi su zasukali rukave i odlučili da u svojim sredinama mjenjaju stvari na bolje.

Takav je i Sead Mijić, koji je 2004 godine napustio Austriju i vratio se u rodni Šepak. U Šepku je bez ičije pomoći izgradio ribnjake, mlin-vodenicu na Lokanjskoj rijeci, a kako smo imali priliku da vidimo bavi se i uzgojem stoke. Ono što je najvažnije, postupak ovog vrijednog čovjeka, uticao je i na njegovo bliže okruženje, koje polako ali sigurno kreće njegovim putem u manjoj ili većoj mjeri.

Prilikom posjete Seadu, na njegovom posjedu smo sreli njegovog dugogodišnjeg prijatelja Budu Tomića sa kojim je Sead nerazdvojan, a njihovo druženje je svakako u današnje vrijeme primjer za druge.

O tome šta je navelo Seada na ovakav poduhvat kao i šta bi poručio  građanima, i političkim predstavnicima, razgovarali smo u emisiji „Mašalla“, a ovom prilikom poklanjamo vam prilog Podrinjske patrole.

Piše: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti