2 C
Janja
Srijeda, 01.02.2023.
NaslovnicaUncategorizedVlasenica: Održana brdska auto-trka 2020. (foto+video)

Vlasenica: Održana brdska auto-trka 2020. (foto+video)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U vikendu iza nas u Vlasenici na relaciji prema Han Pijesku održana je brdska auto-trka “Vlasenica 2020.”

Ista je vožena u okviru Šampionata Bosne i Hercegovine i Otvorenog prvenstva RS-e.

Gepostet von Sportski Auto Klub SPArK Tuzla am Sonntag, 16. August 2020

Član Auto-moto kluba “Fam-sport” iz Modriče Miroslav Јosipović pobjednik brdske auto-trke “Vlasenica 2020.”. Modričanin je poslije dvije vožnje na stazi dugačkoj 5.700 metara ostvario najbolje ukupno vrijeme. Pobjednik je bio za volanom auta “lada vesta”.

Drugo mjesto pripalo je Branimiru Simiću iz Auto-moto kluba “Optima motorsport” iz Bijeljine, koji je upravljao “micubiši koltom”, dok je treći u ukupnom plasmanu bio Milorad Drinić iz Auto-karting kluba “Profesional” iz Banjaluke koji je vozio “hondu civik”.

Pobjednik današnje trke u klasi “historik” je Dane Milenović iz Auto-kluba /AK/ “Spin” iz Sarajeva, Draško Cunjak iz AK “Profesional” u klasi N2 do 1.600 kubika.

Gepostet von Sportski Auto Klub SPArK Tuzla am Sonntag, 16. August 2020

Pobjednik u klasi E1-14 do 1.400 kubika je Marko Vukašinović iz novosadskog “Petro maksa”, a u klasi E1-15 od 1.401 do 1.600 kubika Dejan Vujasin iz Auto-karting kluba “Profesional” iz Banjaluke.

U klasi E1-16 od 1.601 do 2.000 kubika pobjeda je pripala Miloradu Driniću iz banjalučkog “Profesionala”, a u klasi E-17, preko 2.000 kubika, Miroslavu Јosipoviću iz modričkog Auto-moto kluba “Fam sport”.

Član organizacionog tima Miloš Lakić rekao je novinarima da ova trka ima dugu tradiciju, vozi se više od 30 godina, a 17. je poslije rata.

– Ove godine smo imali dosta problema, morali smo i da odgodimo trku, ali smo uložili mnogo da se takmičenje održi. Trebalo nam je snage, materijalnih sredstava koje smo obezbjedili zahvaljujući sponzorima i na kraju zadovoljni smo što je sve proteklo bez problema – rekao je Lakić.

Direktor trke Dušan Savičić rekao je novinarima da je ovo prva od tri trke koliko će ih biti ove godine. “Za 15 dana planirana je druga auto-trka u Loparama, a treća je u Slatini kod Banjaluke”, rekao je istakao je Savčić.

Prema njegovim riječima, današnja trka je iznenađenje jer je učestvovalo 20 takmičara.

Trka je održana na dijelu magistralnog puta Vlasenica-Han Pijesak, od starta u Romanijskoj ulici u Vlasenici, koji se nalazi na 680 metara nadmorske visine, do naselja Tugovo na 1.004 metra nadmorske visine.

Organizatori trke su Auto-moto društvo “Vlasenica”, Auto-oto savez Republike Srpske i Sportski auto-moto savez Republike Srpske, generalni sponzor “Drina osiguranje”, a pokrovitelj je opština Vlasenica.
/E.B.

/izvor rezultata: RTRS

/foto/Video: Sportski Auto klub SPArK Tuzla

 

Najnovije vijesti