14.7 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeU Zvorniku u škole krenulo skoro 5500 učenika osnovnih i srednjih škola

U Zvorniku u škole krenulo skoro 5500 učenika osnovnih i srednjih škola

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Oko 5500 učenika osnovnih i srednjih škola na području Zvornika danas je krenulo u novu školsku godinu. Učenici iz područne škole Liplje danas su odbili krenuti u novu školsku godinu zbog oduzimanja prava nazivanja maternjeg jezika bosanskim jezikom. O ovome opširnije potražite na portalu podrinjemedia.ba i youtube kanalu TV Podrinje – BiH. Tradicionalno gradonačelnik Zvornika posjetio je danas prvačiće.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović obišao je osnovne škole ,,Sveti Sava” u Zvorniku i ,,Desanka Maksimović” u Čelopeku gdje je učenicima prvih razreda uručio poklone, a ostalim đacima čestitao polazak u školu i poželio uspješnu školsku godinu.

– Meni je ovo četrnaesta generacija prvačića koje dočekujem u zvorničkim osnovnim školama, a ova generacija je je specifična zbog okolnosti u kojima polazi u školu i okolnosti koje su iznuđene pandemijom. Zahvalan sam rukovodstvu škola koja su uspjela iznaći rješenja da se ispoštuju sve preporučene mjere. Mislim da će sve proteći u najboljem redu. Grad Zvornik ima skoro 5.500 učenika osnovnih i srednjih škola i svi smo angažovani da sve prođe bez problema. Pokušavamo da uskladimo prevoz jer sada imamo praktično četiri smjene đaka u školama i veliki je problem da se taj prevoz organizuje kako bi svima odgovaralo, ali ćemo se mi potruditi da sve probleme riješimo – rekao je Stevanović.

Detaljnije o svemu moći ćete pogledati u novom serijalu emisija “Hronika Podrinja” koja se od nedjelje, 6. septembra, vraća na male ekrane.

/E.B.

Najnovije vijesti