5.9 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaSportGostujući FK.Rudar 1925 pobjedio OFK. Janju 2009 sa više sreće nego...

Gostujući FK.Rudar 1925 pobjedio OFK. Janju 2009 sa više sreće nego umjeća

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U nedelju 30.avgusta u okviru četvrtog kola, u Janji je odigrana  utakmica između OFK. Janja 2009 iz Janje i FK.Rudar 1925 iz Ugljevika. Obije ekipe su imale lošiji nastup, nego u dosadašnjim igrama, ali je u 72 minuti ipak došlo do postizanja gola, i to u korist gostujućeg tima. Po svemu sudeći pobjeda gostiju je više bila posljedica sreće, nego umjeća.

Od samog početka utakmice, gosti su imali inicijativu u svojim rukama, ali je gotovo svo vrijeme između ostalog i zbog sigurnih intervencija golmana Amira Hajtića izostajala konkretizacija svih akcija koje su poduzimali. Gol koji je u 72 minuti postigao napadač  Rudara  Todorović Slaviša, više je bio posljedica zabune golmana Hajtića u situaciji u kojoj su svi očekivali da će sudija svirati Ofsajd poziciju za napadače. U prilog sretnih okolnosti po gostujući tim svjedoči i nesviran penal u korist OFK.Janja, zašta su se stvorile prilike nakon što je igrač FK.Rudara u vlastitom kaznenom prostoru zaustavio loptu rukom.

Bilo kako bilo nakon brojnih faula,i propuštenih prilika igrači FK.Rudara su otišli kući sa nova tri boda, dok žuto plavim sa Baščeluka ostaje da čekaju svoju priliku u narednom kolu protiv Lokanjaca.

Piše: Elvir Ibrišimović

Fotografija: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti