7.6 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaMIZ Janja: Rezultati vađenja krompira (Video)

MIZ Janja: Rezultati vađenja krompira (Video)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Janja i ove godine sa vakufskog poljoprivrednog zemljišta ostvaruje izuzetne prinose pšenice, bobičastog voća i krompira.

Ovogodišnji otkup krompira osiguran je u skladu s ugovorima za potrebe fabrike “Semberka”, a dio će biti distribuiran društvu, građanima koji su u stanju potrebe, u okviru raznih humanitarnih projekata. Prošle godine dio ovog proizvoda osiguran je za potrebe učenika Behram – begove medrese u Tuzli i Prihvatni centar „Duje“u Doboj istoku, koji od 2004 godine djeluje kao centar za zbrinjavanje i rehabilitaciju svih kategorija stanovništva u stanju socijalne potrebe.

Ove godine je uz saradnju sa OPZ „Agrofarmer“ u oblasti agronomije na 32 dunuma zemlje zasijan krompir. Inače, sjetva krompira na vakufskim parcelama u Janji rezultat je zajedničkih aktivnosti Vakufske direkcije i MIZ Janja, što je nastavak zajedničke uspješne saradnje o ukviru projekta “Unaprjeđenje vakufske imovine”.

Kada su u pitanju pojedinosti vezane za rezultate ovogodišnje sjetve krompira TV Podrinje vam prenosi izjavu predsjednika MIZ Janja hadži Husejna Camića, koju smo dobili prilikom naše posjete vakufskim posjedima.

Podrinjemedia.ba/Elvir Ibrišimović

Snimatelj i Foto: Elvir Ibrišimović

Najnovije vijesti