9.8 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiU Zvorniku 33 nova slučaja zaraze. U BiH 20 preminulih i 1.534...

U Zvorniku 33 nova slučaja zaraze. U BiH 20 preminulih i 1.534 novozaraženih

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U BiH ponovo crni rekord. U toku 24 sata 20 osoba je preminulo, a 1.534 je novozaraženih od kornaviruas. Podaci o COVID-19 situaciji u protekla 24 sata stigli su iz FBiH i RS, dok se za Brčko Distrikt očekuju.

U pojedinim lokalnim zajednicama evidentirano je pogoršanje epidemiološke situacije kada je riječ o koronavirusu i zabrinjavajući je broj pozitivnih slučajeva u odnosu na broj testiranih, istakao je danas direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković.  Zeljković je naveo da je u protekla 24 sata u Republici Srpskoj evidentirano 625 slučajeva koronavirusa, od 1.417 testiranih uzoraka. 

– Epidemiološka situacija se iz dana u dan pogoršava. Institut i laboratorije su povaćali broj testiranja – rekao je Zeljković na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

On je rekao da će biti formulisan način testiranja u lokalnim zajednicama gdje kapaciteti nisu takvi da je moguće sve osobe testirati i pregledati isti dan, odnosno da će oosbe sa lakšom kliničkom slikom ostajati kući i biti u izolaciji i pratit će se njihovo zdravstveno stanje.

Zeljković je ponovio apel da su u ovakvoj situaciji najbolja zaštita maska i fizička distanca.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 33 novozaraženih osoba iz Zvornika, potvrđeno je iz Instituta za javno zdravlje Republike Srpske.
Aktivno je 230 slučajeva. U kućnoj izolaciji je 653 ljudi, a isteklo je za 2.247 ljudi.
U Covid odjel smješteno 19 pacijenata iz Zvornika, dva iz Vlasenice i jedan iz Milića Težak oblik bolesti imaju tri pacijenta. Svi su takođe na terapiji kiseonikom.
Budite odgovorni, poštujte preventivne mjere, zaštitite sebe i druge!

/agencije/podrinjemedia.ba/E.B.

Najnovije vijesti