-2.4 C
Janja
Srijeda, 08.02.2023.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Za regulaciju dijela korita rijeke Hoče 1.287.000 eura

Zvornik: Za regulaciju dijela korita rijeke Hoče 1.287.000 eura

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Za realizaciju Glavnog projekta „Zaštita dijela naselja Terminal od velikih voda rijeke Drine, Hoče i unutrašnjih voda“, JP „Vode Srpske“ obezbijediće 1.287.000 evra u okviru krovnog projekta „Hitna pomoć i zaštita od poplava u Republici Srpskoj“ koji se finansira iz sredstava Evropske investicione banke.

Regulacije dijela korita rijeke Hoče i usaglašavanje obaveza bile su teme sastanka gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića i njegovog zamjenika Bojana Ivanovića sa predstavnicima Javne ustanove „Vode Srpske“. Sastanku su prisustvovali i načelnici sa saradnicima nadležnih gradskih odjeljenja Boško Кojić i Branko Jašić.

Ovim sredstvima predviđeno je da se uradi regulacija korita rijeke Hoče i izgradi nasip čime bi se povećao kapacitet osnovnog korita za prihvatanje velikih voda ove i rijeke Drine. Regulacioni radovi bi se izveli na potezu od ušća rijeke Hoče u Drinu uzvodno do magistralnog puta Zvornik-Bijeljina u dužini od oko 1.110 metara.

Okvirna procjena je da bi radovi mogli početi u junu naredne godine.

U naselju Terminal već su preduzimani radovi tako da je dio korita Hoče ispravljen, oko 180 metara je regulisano i urađen je novi most na lokalnom putu.

U prethodnom periodu izvršena je regulacija korita rijeke Sapne u dužini od oko 5,7 kilometara i urađen drinski nasip čime je od izlivanja ove dvije rijeke zaštićeno naselje Ekonomija.

/Grad Zvornik/podrinjemedia.ba

/E.B.

Najnovije vijesti