-0.2 C
Janja
Ponedjeljak, 30.01.2023.
NaslovnicaPodrinjePU Zvornik: Kampanja „Petarde nisu igračke“ od 15. decembra do 15. januara

PU Zvornik: Kampanja „Petarde nisu igračke“ od 15. decembra do 15. januara

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U sklopu kampanje „Petarde nisu igračke“, koju provodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u periodu od 15. decembra tekuće do 15. januara naredne godine, policijski službenici Policijske uprave Zvornik preduzimaju pojačane aktivnosti kako bi predstojeći praznici i period ispred nas, protekli bez posljedica po naše građane, saopšteno je iz PU Zvornik.

– Podsjećamo građane da je upotreba pirotehničkih sredstava na javnom mjestu kažnjiva zakonom. Zakonom o javnom redu i miru propisano je da ko upotrijebi pirotehnička sredstva na mjestima i na način koji izaziva uznemirenost građana, kazniće se novčanom kaznom od 300 do 900 КM. Sve preventivne i represivne aktivnosti u sklopu ove kampanje preduzimaju se s ciljem sprečavanja nedozvoljene upotrebe pirotehničkih sredstava i upoznavanja građana i djece sa opasnostima koje mogu proisteći iz njihove nepravilne upotrebe – navodi se u saopštenju.

Iz PU Zvornik, navode da tokom protekle godine, na području ove Uprave, nije bilo zabilježenih slučajeva povređivanja prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava.

/PU Zvornik/E.B.

Najnovije vijesti