5.9 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Konsultativno - informativni sastanak "UGP-a" - Zvornik sa predsjednikom Skupštine Mensurom...

Zvornik: Konsultativno – informativni sastanak “UGP-a” – Zvornik sa predsjednikom Skupštine Mensurom Selimovićem

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U prostorijama predsjednika Skupštine grada Zvornika, g-dina Mensura Selimovića, danas je održan konsultativno – informativni sastanak sa članovima Predsjedništva Udruženja građana povratnika Zvornika (UGP), na čelu sa Omerom Selimovićem.

Na istom našlo se više tački dnevnog reda, a između ostalih izdvajamo: 

– razgovor oko položaja Bošnjaka u Zvorniku

– Međuljudski (bošnjački) odnosi na prostoru Zvornika,

-Način finansiranja UGP Zvornik

-pod razno, kao što je obilježavanje 10-te godišnjice od smrti pionira povrataka Fadila Banjanovića – Bracike.

Prema riječima predsjednika Predsjedništva UGP-a Zvornik, g-dina Omera Selimovića, na održanom sastanku predsjednika Skupštine, upoznali su o brojnim dosadašnjim kao i planiranim aktivnostima Udruženja i njihovom daljem radu.

Prema tačkama dnevnog reda na sastanku je donešeno i nekoliko veoma bitnih zaključaka kao što su:

  • položaj Bošnjaka, posebno po pitanju zapošljavanja uveliko je majorizovan, te se posebno u narednom periodu mora više i energičnije raditi kako bi se po tome, ali i svim ostalim bitnim pitanjima za Bošnjake, situacija nabolje promjenila, 
  • Međuljudski odnosi, posebno među Bošnjacima, su uveliko poljuljani i tu se posebno mora poraditi na aktiviranju i boljoj međusobnoj saradnji između svih mjesnih zajednica, odnosno predsjednika Savjeta istih,
  • Finansiranje Udruženja pod hitno se mora uvesti u redovan godišnji Budžet grada,
  • Da se 10-ta godišnjica od smrti pionira povratka Fadila Banjanovića – Bracike, zavisno od situacije sa pandemijom korona virusa, dostojanstveno kroz više aktivnosti obilježi.

Pored navednih donešeno je još niz zaključaka sa ciljem poboljšanja uslova života Bošnjaka ovih prostora.

Predsjednik Skupštine grada Zvornika, g-din Selimović istakao je da su svi prijedlozi, bilo to od Udruženja ili pojedinaca, uvijek dobro došli, a samo zajedničkim snagama možemo poboljšati uslove a time i standard života svih građana ovih prostora, posebno Bošnjaka.

U narednom periodu praksa će biti da se ovakvi i slični sastanci održavaju što češće, te da zajedničkim snagama riješavaju se svi aktuelni ali i budući problemi.

/podrinjemedia.ba/E.B.

Najnovije vijesti