9.3 C
Janja
Srijeda, 21.02.2024.
NaslovnicaAktuelnostiSrebrenica: Dogovoreno da bošnjački odbornici prihvate mandate

Srebrenica: Dogovoreno da bošnjački odbornici prihvate mandate

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Izabrani odbornici, kako je danas dogovoreno na sastanku u Sarajevu, prihvatit će osvojene mandate u Skupštini općine Srebrenica.

To je za politicki.ba potvrdio aktuelni zamjenik načelnika Srebrenice Hamdija Fejzić, član Inicijative „Moja adresa: Srebrenica“ koji je na posljednjim lokalnim izborima osvojio mandat u Skupštini općine u Srebrenici.

„U Sarajevu je danas održan jedan veoma konstruktivan sastanak kome su prisustvovali čelni ljudi skoro svih političkih partija  sa sjedištem u Sarajevu, kao i najviši predstavnici Islamske zajednice BiH. Zaključeno je da bojkot rada Skupštine ne doprinosi stvaranju boljih uslova za život Bošnjaka u Srebrenici, već da odbornici  trebaju prihvatiti mandate kako bi se za prava Srebreničana, posebno onih koji žive u Srebrenici Bošnjaka koji žive u Srebrenici borili kroz institucije sistema“, kazao nam je neposredno nakon sastanka Hamdija Fejzić.

U Skupštini općine Srebrenica Bošnjacim je, nakon što su bojkotirali ponovljene izbore, pripalo 6 mandata, dok su na redovnim izborima u novembru 2020. godine bili osvojili 9 mandata.

Kako će teći dogovori sa strankama srpskog bloka u Srebrenici oko raspodjele funkcija u narednom mandatu, ostaje da se vidi.

/politicki.ba

/E.B.

Najnovije vijesti