10.9 C
Janja
Četvrtak, 05.10.2023.
NaslovnicaPodrinjeRamić posjetio stanovnike Liplja kod Zvornika

Ramić posjetio stanovnike Liplja kod Zvornika

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Povratničko mjesto Liplje kod Zvornika broji četiri mjesne zajednice koje međusobno graniče. Ovu povratničku zajednicu posjetio je danas federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić.
 
Sa povratnicima iz zvorničkog naselja Liplje održan je sastanak gdje su sagledane potrebe, naročito u oblasti putne infrastrukture.
Ministar Ramić obišao je putni pravac koji povezuju naselje Kadrići sa Lipljem.
 
“Prošli smo danas putnim pravcem za kojeg je iskazana namjera za sanaciju. Put je u veoma lošem stanju, a znamo da je jedna od pretpostavki u drživom povratku dobra putna komunikacija. Raduje nas da su mještani, zajedno sa svojim komšijama koji borave u dijspori, obezbijedili većinski dio sredstava. Ohrabrili smo ih u realizaciji ovog za njih važnog projekta i svakako da ćemo uzeti učešće. Tu su i predstavnici lokalne vlasti, tako da ćemo zajedničkim naporom i udruživanjem sredstava uspješno završiti ovu aktivnost i još jedno povratničko mjesto učiniti ugodnijim mjestom za življenje. To nam je zapravo i misija.” – kazao je ministar Ramić
Sastanku su, pored ministra Ramića, prisustvovali i povratnici iz mjesta Kamenica, kao i predsjednik Skupštine Grada Zvornika Mensur Selimović.

/podrinjemedia.ba/E.B.

Najnovije vijesti