11.5 C
Janja
Utorak, 23.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiBiHOstajemo bez zemlje koja je krvlju izborena.

Ostajemo bez zemlje koja je krvlju izborena.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Kolumna

Piše: Mehmed Pargan

            Sarajevo je pod opsadom bošnjačke političke nedorasti

Bagro sarajevska-politička, ubudž(et)ali članovi i simpatizeri raznih boja i smradova, izađite na granice i branite Domovinu!!! Sram neka vas bude nas živih i naših mrtvih, koji smo krvarili (i opet ćemo haman krvariti) za ovu zemlju!

Mrtva bitka za Sarajevo, koju vode bošnjački politički klo(v)novi sve je žešća. 

Važan je svaki upravni odbor, svaka direktorska i ministarska fotelja, svaki “kamen sarajevske kaldrme”…

Bošnjačka politička nedorast, želi nam kroz medije poručiti da su upravo oni naše vođe i predstavnici, naša prošlosti i naša budućnost… 

Brojni mediji, izjednačavajući svoj interes sa interesima ovih osoba, koje imaju artikulaciju političke i diplomatske misli, otprilike na nivou političkih primata, svode svoje ciljeve na nekoliko sokaka oko Miljacke. Takva praksa je nepogrješivo na tragu ideje Slobodana Miloševića iz 1991. godine o plasiranju Bošnjacima onih istina, koje će ih ubijediti da ih Beograd i JNA spašavaju. Sada nas ubjeđuju da nam je spas u ovima, a…

Zvono za uzbunu zvoni!

Sasvim je jasno da bošnjačke političke nedorasti ne umiju, ne žele i neće spašavati našu domovinu. Brisel je već, pod uticajem dvojice, koja su se dogovorila o raspadu Bosne, na dobrom putu da podrži mirni razlaz. (O tome se otvoreno već razgovara). 

Termin ‘mirni razlaz’ je dobro osmišljen izraz u SANU, u Beogradu, a u prijevodu na bosanski jezik znači: nastavak agresije započete 1992. godine, sa ciljem zauzimanja teritorije, protjerivanja stanovništva i otcjepljenjem dijela nezavisne i suverene Republike Bosne i Herecegovine Srbiji.

Našim političkim klo(v)novima dovoljna je samo koska, da (se) glođu. Jedne hefte baciš im temu Ivane Marić; druge hefte imena sarajevskih ulica; treće hefte da nismo multietični; četvrte Bogića; pete Skakinu diplomu; šeste Daru i Aidu; sedme alima Đozu ili Busuladžića, osme i svih ostalih Sebiju, respiratore, Poljine, munafikluk, hurme, vakcine, oslobađanje grada, genetske predispozicije…. 

A za to vrijeme, dok se Bakir, Dino, Forto, Fahro i Nermin, ojačani patriotama Željkom i Peđom, bave glupostima, Bosna nestaje… 

Svi smo se pretvorili u njihove platnene lutke, koje igraju na štapovima i navijaju za onoga na čiji smo štap nataknuti… A nataknuti smo!

Mrtvi fazani lete…

Bosna je na aparatima i pitanje je dana kada će oni biti isključeni!

Diplomatska ofanziva sa našeg Istoka i našeg Zapada, polako se dovršava. 

Ostajemo bez zemlje koja je krvlju izborena. 

Neka se zna da su naše političke nedorasti, svih boja i smradova, odgovorni za uništenje zemlje, za njen nestanak. Odgovorni taman onoliko koliko smo i mi. Jer, vođe jednog naroda, onakve su kakav je narod! Nema nevinih. Ako ne vjeruješ, pogledaj šta misliš, pišeš po FB, za koga navijaš i na koga si ljut/a!!!

A ko je više kriv, kada nas više nema… Zar je to važno???

Možemo li se probuditi: Sarajevo je pod opsadom bošnjačke političke nedorasti?!

Protiv one 92-95. uspjeli smo se izboriti. 

Protiv ove nećemo!

Ona se odrekla 2.000 zvorničkih žrtava i 20.000 zvorničkih povratnika; odrekla se tuzlanskih puteva i razvoja, 71 djeteta ubijenog na Kapiji; odrekla se bijeljinske ravnice i desetina hiljada logoraša koji su prošli kroz Batković; odrekla se Srebrenice i njenih 9.000 žrtava, najveće rane u modernoj povijesti svijeta; odrekla se: Olova, Bihaća, Trebinja, Livna i Duvna, oba Vakufa, Izačića, Orašja, Neuma, kraljevskog Srebrenika, Gračanice, Doboja, Drvara, Višegrada, Goražda… Odrekla se bolan priče o Opsadi Sarajeva i 1.600 ubijene djece; odrekla se Tarčina i Hrasnice, a kamoli ostatka zemlje!!! 

Oni ne znaju izaći iz Sarajeva, osim ako trebaju ići vrbovati svoje aktiviste i članove svoje političke stranke. 

Bagro sarajevska-politička, ubudž(et)ali članovi i simpatizeri raznih boja i smradova, izađite na granice i branite Domovinu!!! Sram neka vas bude nas živih i naših mrtvih, koji smo krvarili (i opet ćemo haman krvariti) za ovu zemlju! 

Ne postoji mirni razlaz: niko, pa ni sarajevski politički šibicari, svih boja i smradova, nemaju pravo prihvatiti i potpisati kapitulaciju zemlje, nezavisne i suverene države, Republike Bosne i Hercegovine! Niko! 

Put ka mirnom razlazu je kraj Dejtona! To je put ka povratku Republike Bosne i Hercegovine. Ali, to nije povratak u ‘blagostanje’ zemana Ante Markovića. Ne zaboravite, ako nema Mirovnog sporazuma, nema ni mira! Nas u ovom trenutku vode u rat, a mi toga nismo ni svjesni!!! Naučili su nas da za rat nije potrebno dvoje, tako da, čak i ako mi nećemo ratovati, ‘mirni razlaz’ podrazumijeva oružje na granicama Republike Srpske i Herceg Bosne! (a to znači, da je svaka naša kuća u dometu) Prošli put, kada je bilo tamo… Neću na to podsjećati!!! 

Susjedi su se naoružali, a mi smo i dalje pod nekim embargom i nemamo pravo ni mogućnost naoružati Oružane snage Bosne i Hercegovine i imati ih kao balans u Regionu. 

Možda nam to nije sada jasno, ali u ovoj situaciji mi imamo izbor: da ostanemo nezavisna država Bosna i Hercegovina ili da postanemo balkanska palestina.

Bujrum, bošnjački političari, funkcioneri, vlasnici kapitala, mediji, akademici… 

Izađite na granice ili da vas tjeramo (znate vi kakvim) motkama iz fotelja i kabineta!!! 

Izvor:Politički.ba

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti