9.3 C
Janja
Srijeda, 21.02.2024.
NaslovnicaPodrinjeSrebrenica: Duraković izabran za predsjednika Skupštine a Fejzić za zamjenika načelnika

Srebrenica: Duraković izabran za predsjednika Skupštine a Fejzić za zamjenika načelnika

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nakon što je jučer potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Srebrenici između bošnjačkog i srpskog političkog bloka, danas je u Srebrenici održan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine opštine Srebrenica.

Na današnjoj sjednici imenovan je Ćamil Duraković na prijedlog koalicije „Moja adresa Srebrenica“ za predsjednika Skupštine opštine Srebrenica.

– Učinit ćemo sve, kao što je i potpisano u koaliconom sporazumu, da nam je zajedno živjeti i raditi. Sve drugo je, manje više, nevažno. Naši građani očekuju od nas odgovornost, a sve što bi bila politička sujeta treba ostaviti po strani i raditi za interes svih građana koji se nalaze u istim problemima – rekao je Duraković.

Na današnjoj sjednici odbornici su imenovali i zamjenika načelnika opštine Srebrenica. U narednom periodu dužnost zamjenika načelnika obnašat će Hamdija Fejzić.

– Trudit ću se kao i do sada ovu povjerenu dužnost obavljam časno i pošteno, doprinesem razvoju opštine Srebrenica. Iza nas je turbulentan period, i nadam se da smo prevazišli krizu koju smo imali. Svi treba da radimo u interesu razvoja Srebrenice, jer prije svega građani to zaslužuju – rekao je Fejzić koji je imenovan na prijedlog koalicije „Moja adresa: Srebrenica“

Na današnjoj sjednici konstatovano je da u lokalnom parlamentu u Srebrenici nema opozicije, jer svi odbornici, njih 21, čine skupštinsku većinu. U vlasti su zajedno bošnjački i srpski odbornici.

– U svakom slučaju, svaki načelnik želi da ima poziciju, da nema opozicije. Vjerovatno to neće dugo trajati, jer nemoguće je da se svih 21 odbornik slože oko svih stvari. Treba da postoji i konstruktivna opozicija. U svakom slučaju će ovakva situacija olakšati, kako bi jednostavnije donosili odluke koje su u interesu opštine Srebrenica i svih njenih građana – rekao je načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić nakon sjednice.

Na današnjoj sjednici je usvojen i zaključak kojim su potvrđena ranija imenovanja potpredsjednika Skupštine Radomira dr Pavlovića i v.d. sekretara SO Liljane Stevanović.

– Imat ćemo skupštinsku većinu od 21 odbornika što znači da u većini učestvuje 15 Srba i 6 Bošnjaka. To je odgovor na neka pisanja medija da je ovdje neko nekoga izdao. Ono kako je dogovoreno tako je i ispoštovano, i to smo vidjeli danas u sazivu skupštinske većine – rekao je potpredsjednik SO Srebrenica Radomir dr Pavlović.

Na današnjoj sjednici imenovani su i v.d. načelnici pet opštinskih odjeljenja. Jelena Ružić (SNSD) imenovana za načelnicu odjeljenja za privredu i razvoj. Darko Grujičić (Ujedinjena Srpska) imenovan je za načelnika odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove, dok je Dane Katanić (SDS) imenovan za načelnika za finansije. Adem Mehmedović (koalicija „Moja adresa: Srebrenica“) je imenovan za načelnika odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise, a Sadmir Nukić na prijedlog DF-a je imenovan načelnikom odjeljenja za opštu upravu.

/RTV Srebrenica

/E.B.

Najnovije vijesti