17 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeSrebrenica: Profesori i učenici iz Bihaća posjetili Kuću dobrih tonova (FOTO -...

Srebrenica: Profesori i učenici iz Bihaća posjetili Kuću dobrih tonova (FOTO – VIDEO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U „Kući dobrih tonova“ boravila je grupa profesora i učenika Umjetničke škole „Nusret Keskin – Braco“ Bihać u sklopu programa afirmisanja interkulturalnih vrijednosti, saradnje i razmjenjivanja.

Tokom posjete profesori muzike i učenici obišli su Srebrenicu, družili se sa studentima „Kuće dobrih tonova“, održali koncert i snimili video za najpoznatiju latino pjesmu „Besame Mucho“.

VIDEO

Direktor Umjetničke škole „Nusret Keskin – Braco“ Bihać Adnan Busuladžić kaže da je kultura i umjetnost najbolji način povezivanja ljudi, rušenja granica i izgradnje prijateljstva.

“Pored nastavka saradnje, posjeta i zajedničkih projekata od velike je važnosti da kroz kulturu spojimo dva grada i to nam je primarni cilj”, rekao je Busuladžić i zahvalio se premijeru Unsko-sanskog kantona Mustafi Ružniću, Gradu Bihaću i Ac-food koji su pomogli i prepoznali saradnju dva grada.

Generalni menadžer „Kuće dobrih tonova“ Ismar Porić izrazio je zadovoljstvo ovom posjetom ističući važnost umrežavanja i saradnje mladih što je primaran cilj ove organizacije.

“Svojim angažovanjem težimo da Srebrenica i programi ‘Kuće dobrih tonova’ postanu regionalna platforma za edukaciju i komunikaciju mladih ljudi u Zapadnom Balkanu i Evropi”, rekao je Porić.

Adnan Busuladžić uručio je Ismaru Poriću sliku „Zalazak sunca u Bihaću“ koju su naslikale učenice likovnog odsjeka Una Filipović i Dajla Alibegović u klasi profesorice Adele Velentanlić posebno za ovu priliku.

Djeca iz Bratunca, Potočara, Skelana i Srebrenice 2018. godine bila su gosti u Bihaću gdje je održan zajednički koncert sa muzičarima iz ovog grada, a u sklopu turneje “Koncert prijateljstva” čime je započeta saradnja Srebrenice i Bihaća.

Misija Kuće dobrih tonova u Srebrenici je da grad učini boljim i da djeci i mladima omogući pristup kvalitetnim znanjima, vještinama i sadržajima koje su zasnovane na principima univerzalnih društvenih vrijednosti i poštovanja.

/houseofgoodtons.org

/E.B.

/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti