8.6 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiBike Club Austrija na putu za Srebrenicu (Video)

Bike Club Austrija na putu za Srebrenicu (Video)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Ono što krasi našu dijasporu, jeste ogromna ljubav prema domovini, koju pokazuje svojim povratkom svake godine u svoj rodni kraj u kojem obnavlja rodbinske veze, tradiciju, običaje, ali se sjeti i starih dobrih vremena.

Ovih dana smo posjetili Bike club Austrija i bili prijatno iznenađeni, kada smo saznali da ovaj klub koji okuplja naš svijet u Austriji upravo planira posjetu našoj domovini, ali ovoga puta na specifičan način. Oni će ovoga puta učiniti to onako kako to čine strastveni biciklisti i na svom putu sastat će se sa biciklistima iz ostalih djelova Evrope. Krajnja destinacija će im biti Srebrenica i put „Marša mira“.

O njihovoj interesantnoj maršruti i specifičnostima ovog poduhvata, ali i zgodama i nezgodama koje ih očekuju razgovarali smo sa predsjednikom ovog kluba Esadom Bukurićem. Vjerujemo da će ova preljepa biciklistička manifestacija doprinjeti  okupljanju dijaspore, novim poznanstvima i jačanju veza sa Bosnom i Hercegovinom kroz jedan od najljepših načina i u znak sjećanja na žrtve Srebrenice.

Prilog priredio: Vahidin Mulamustafić

Montaža: Senad Hadžić

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti