4.8 C
Janja
Utorak, 05.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiVlasenica: Nožem napao Amira Ferhatovića i njegovu majku. Napadač je uhvaćen i...

Vlasenica: Nožem napao Amira Ferhatovića i njegovu majku. Napadač je uhvaćen i lišen slobode

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Vlasenici se jučer u poslijepodnevnim satima dogodio incident kada je napadnut povratnik Amir Ferhatović, ali i njegova porodica. Napadnut je od strane osobe srpske nacionalnosti, a posjekotine su zadobili Amir i Amirova majka.

Vrlo uznemireni Amir za portal Patriju je kazao da je danas u 14 sati vraćao se kući kada ga je presrela osoba koja ga je pitala gdje ide, kada mu je ovaj odgovorio da ide kući, osoba koju Amir poznaje iz viđenja kazala mu je da će se on s njim obračunati na nacionalnoj osnovi.

„Otišao sam kući, jer strahujem za porodicu. Živim s majkom, suprugom i troje maloljetne djece od kojih najstariji ima sedam godina. Ušao je u moju avliju za mnom i razbio staklenu flašu kojom me je porezao. Moja majka je istrčala iz kuće a on je iz džepa izvadio nož kojim je opet nasrnuo na mene, a tom prilikom porezao je moju majku po ruci“, priča Ferhatović.

Inače, dodaje on, vozač je i često izbiva od kuće, boji se, jer su mu kazali da ga je napadač i ranije tražio u avliji.

Amir napominje da tu osobu poznaje iz viđenja i da nije imao nikakav konflikt s njim, te da je uzoran građanin. MUP RS-a odmah je locirao i uhapsio napadača, ali Ferhatović nije miran, jer se boji ostaviti porodicu i otići na rad.

„U policiji su mi kazali da je on mentalni bolesnik. Ja se sada pitam zašto onda nije smješten u adekvatnu ustanovu, šta da je došao s bombom umjesto nožem. Ko će meni garantirati sigurnost!, govori Ferhatović.

Ferhatović se s porodicom vratio 2009. godine u Vlasenicu i živi u gradu, do sada nije imao ozbiljnijih problema.

Iz policijske uprave Zvornik, koja je nadležna i za teritoriji opštine Vlasenica navedeno je sljedeće:

  • Policijski službenici Policijske stanice Vlasenica lišili su slobode lice Z.S. iz Vlasenice jer je 28. 07. 2021. godine, oko 14:40 časova fizički napalo lica A.F. i njegovu majku R. F. ispred njihove porodične kuće u Vlasenici. Tom prilikom lica A.F. i R.F. zadobili su povrede nastale oštrim predmetima. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo  – Područna kancelarija Vlasenica. Rad na dokumentovanju krivičnog dijela je u toku.

/Podrinjemedia.ba/Patria

/E.B.

Najnovije vijesti