19.3 C
Janja
Četvrtak, 28.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeNajava: Obilježavanje godišnjice IDG "Semirove kobre" od 6. do 12. augusta

Najava: Obilježavanje godišnjice IDG “Semirove kobre” od 6. do 12. augusta

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U povodu obilježavanja godišnjice formiranja Izviđačko diverzantske grupe “Kobre”, koje su nakon pogibije komandanta Semira Imširovića – 1. augusta 1993. godine u njegovu čast dobile naziv “Semirove kobre”, preživjeli borci jedinice u periodu od 06. do 12. augusta organiziju niz događaja i skupova u znak i sjećanje, kako na samu jedinicu, tako i u čast poginulih saboraca.

Program obilježavanja sastoji se od sljedećeg:

  • U petak, 06. augusta, nakon džume nazama u džamiji u Đulićima biće proučen Ja-sin i šerif kao i Kelime-i tevhid poginulim borcima jedinice,
  • U četvrtak, 12. augusta, na spomen obilježju “Semirove kobre” u Kruškovcu (Sapna) biće upriličeno polaganje cvijeća i učenje Ja-sina,
  • Četvrtak, 12. augusta održat će se noćni Memorijalni malonogometni turnir sa početkom od 16:00h. Prijave ekipa do početka turnira.

Kontak osobe za više informacija:

  • Izudin Ahmetbegović:065/676-008,
  • Nurija Musić – Dujan: 065/694-474
Spomen obilježje “Semirove kobre” – Kruškovac

Ovom prilikom preživjeli saborci IDG “Semirove kobre” pozivaju građanstvo i sve one koji osjećaju Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom da prisustvuju obilježavanju godišnjice, jer heroji su živi samo onoliko koliko ih se mi sjećamo.

 

 

Najnovije vijesti