17 C
Janja
Subota, 20.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiIspunimo snove Zije Ribića da ima svoj plac i kuću. FACE TV...

Ispunimo snove Zije Ribića da ima svoj plac i kuću. FACE TV i TV Podrinje pokreću apel za ovoga napaćenog BOSANCA kojem je pobijena cijela porodica

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Zijo Ribić, rodom iz Skočića kod Kozluka (Zvornik), u toku rata izgubio je deset članova svoje porodice. I sam sa nepunih osam godina preživio je strijeljanje i samo čudom preko određenih ljudi izvukao živu glavu iz krvoločnih ruku “Siminih četnika”.

Budući da više nije imao preživjelih članova porodice život je provodio po Domovima za nezbrinutu djecu da bi u konačnici svoj mir  pronašao u Tuzli. Zbog svega što se dogodilo njemu i njegovoj porodici prošao je brojne torture i kao svjedok suđenja u Beogradu,  gdje je samo uz podršku nekolicine osoba uglavnom sve nosio na svojim plećima. U toku suđenja oči u oči gledao se sa ubicama svoje porodice.

U Tuzli se 2017. godine oženio, dobio je prekrasnu djevojčicu, te njih troje život provode u stanu za socijalno stanovanje od samo 39 kvadratnih metara.

Nakog gostovanja u “Centralnom dnevniku” kod Senada Hadžifejzovića – FACE TV, te svega mukotrpnog što je ispričao, a posebno na kraju emisije o tome da mu je životni san da ima svoj plac i kuću, FACE TV je odmah u saradnji sa TELEVIZIJOM PODRINJE – Janja pokrenula akciju da se hitno Ziji Ribiću krene u uspunjenje sna, te pokušaju iznaći sredstva za kupovinu placa i izgradnju stambenog objekta.

GOSTOVANJE ZIJE RIBIĆA MOŽETE POGLEDATI NA POSTAVLJENOM VIDEU



Smatramo nakon svega što je preživio i gubitka cijele porodice da kupovina placa i izgradnja stambenog objekta je najmanje što možemo učiniti za, kako se on naziva BOSANCA, našeg Ziju Ribića. 

Cilj FACE TV i televizije PODRINJE je da se u toku predstojeće zime prikupe sredstva, kupi plac i dobiju sve neophodne dozvole a sa prvim proljetnim danima naredne godine krene sa izgradnjom.

Ukoliko želite se uključiti i pomoći Ziji Ribiću to možete učiniti preko FONDA SOLIDARNOSTI “HASNA” IZ JANJE, koji će biti nosioci cijelog projekta i to na sljedeće načine:

“HASNA” FOND SOLIDARNOSTI IZ JANJE,

ULICA: Bijeljinska br. 169. – Janja

  • uplate iz inostranstva –  IBAN : BA39 5547 8000 1040 0177
  •                                 – SWIFT: PAVLBA22

Uplate u Bosni i Hercegovini:

  • račun: 554-0010000 5525-93

Uplate obavezno sa naznakom “Zijo Ribic”

Sve detaljnije informacije i dodatna pitanja možete dobiti i putem e-maila: redakcija@podrinjemedia.ba

/TV Podrinje/

 

 

Najnovije vijesti