0.9 C
Janja
Petak, 27.01.2023.
NaslovnicaAktuelnostiBrčko: U požaru stradali djed i nana sa unučadima

Brčko: U požaru stradali djed i nana sa unučadima

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U nezapamćenoj tragediji koja se dogodila jutros u Brčkom, nakon što je požar zahvatio jedan stambeni objekat, život je izgubilo najmanje šest osoba.

“Policija je dana 23. 10. u 6:20 sati zaprimila prijavu da u ulici Sarajevska na skretanju prema naselju Suljagića Sokak gori kuća. Upoznata je i služba hitne medicinske pomoći JZU-a i profesionalna vatrogasna jedinica koji su izašli na lice mjesta. Policijski službenici vrše uviđaj pod nazdorom dežurnog Tužioca Tužilaštva BiH. Na lice mjesta izašao je i protupožarni inspektor. Utvrđeno je da ima nastradalih lica”, kazala je Dževida Hukičević, glasnogovornica Policije Brčko distrikta BiH, piše lokalni medij Otisak.ba.

“Na pedijatriju je primljeno sedam osoba, od tih sedam osoba šest je zadržano na liječenju. Jedna osoba je transpontovana za Tuzlu. Također, jedna osoba s opekotinama je zadržana na hirurgiji”, izjavio je Salih Ibrahimbegović, glasnogovornik Javne zdravstvene ustanove Brčko.

Na mjesto tragedije je stigla Mejra Šečić, zastupnica u brčanskoj Skupštini ispred romske nacionalne manjine.

“Ne znamo još uzrok, o čemu se radi, samo znamo da je šestero već preminulo unutra u kući. I znamo da su djed i nana sa unučadima, i kćerka ima isto s njima. Ovi ostali su u bolnici, ne znamo šta se dešava još s njima. Radi se o familiji Bošnjak Mate, a djeca i supruga, ja mislim da se svi ostali prezivaju Salihovići. Stariji muškarac invalid, a žena bolesna. Djece je bilo koja idu u školu, mislim da je bila čak i beba”, istakla je Šečić.

Šečić je najavila proglašenje dana žalosti u Distriktu.

oš uvijek uznemiren od nemilih događaja očevidac Šaban Omerović ispričao je kako se odvijalo spašavanje nastradalih.

“Potrčao sam u šorcu i majici. Uzeo sam jedno dijete. Vidim ja dijete plače od vatre. Uhvatim drugo. Dijete crveni se. Bio sam u šoku. Počeo sam plakati. Nismo mogli ništa pomoći od vatre. Počeo sam kašljati. Išao sam i u bolnicu. Bože dragi, ne daj nikome ovo da se desi”, zaključio je Omerović.

/Otisak.ba/

 

Najnovije vijesti