10.4 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaApeli za pomoćSami, bolesni, žive u katastrofalnim uslovima. Treba nam samo hrane (VIDEO PRILOG)

Sami, bolesni, žive u katastrofalnim uslovima. Treba nam samo hrane (VIDEO PRILOG)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U nizu brojnih humanih akcija koje je uz pomoć Vas dragi pratioci snimila a zatim i realizovala ekipa televizije Podrinje, ovo je jedna od onih posebnih koja je ostavila na sve nas dubok i gorak okusao.

Naime, u protekloj sedmici posjetili smo naselje Smajići kod Vlasenice, stariji bračni par Badžić, koje smo uz pomoć Islamskog centra – džemata Ebu Hanife iz Beča u vidu prehrambeno – higijenskog paketa i nešto novčane podrške pomogli ali ono što smo zatekli malo je reći da su uslovi života katastrofalni.

Njih dvoje žive sami. Doći do Smajića prava je avantura, uz veoma nepristupačan i težak put ali uspjeli smo uz pomoć njihovog zeta. Nemaju nikakva primanja. Suprug Muhidin operisao je petu, odnosno morali su mu zbog tumora ampturati je. Supruga Munira veoma bolesna, teško se kreće a i psihički nije najbolje.

Nemaju vodu. Donose je dva kilometra sa udaljenog izvora (bunara).

Detaljnije o svemu u video prilogu.

Ukoliko i Vi poznajate nekoga na području Podrinja da teško živi i smatrate da bi ga ekipa TV Podrinja trebala obići i pomoći slobodno nam se javite i to najlakše preko facebook stranice Podrinjemedia – preko poruka (inbox) ili na e-mail: redakcija@podrinjemedia.ba



/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti