5.9 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiMelisa Hadžimehmedović prvi magistar političkih nauka u Kelnu iz Janje.

Melisa Hadžimehmedović prvi magistar političkih nauka u Kelnu iz Janje.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Od svog osnivanja 2019. godine medijska kuća Podrinjemedia i njena TV PODRINJE redovno svoje gledaoce informiše o brojnim talentima i uzornim građanima koji žive ili su porjeklom iz Podrinja. Ovo se posebno odnosi na omladinu, koja kako u domovini, tako i širom dijaspore ostvaruje sjajne rezultate i služi na ponos kako svojim roditeljima, tako i rodnom kraju i domovini iz koje potiču.

U našim emisijama “Mašala” i “Priče hvale vrijedne” svjedočili smo Vam o mladim sportistima, inovatorima, učenicima generacije i umjetnicima u svijetu muzičkog i likovnog stavaralaštva.

Taman kad smo pomislili da nas naši najmlađi, bar na neko vrijeme neće iznenaditi, došla nam je vijest o djevojci porjeklom iz Janje, koja je vjerovali ili ne, postala prvi magistar političkih nauka na Univerzitetu u Kelnu (Njemačka).

Naime, radi se o mladoj i perspektivnoj Melisi Hadžimehmedović, čiji  su ponosni roditelji Samira i Mirsad Hadžimehmedović. Melisa je inače oduvjek bila uzor omladini, što potvrđuje i činjenica, da je bila učenik, ali i student generacije na fakultetu u Sarajevu.

Za nadati je se, da će jednog dana Melisa, kao i sva druga omladina,  svoje iskustvo i uspjeh možda iskoristiti na pravi način i investirati u budućnost svoje matične domovine Bosne i Hercegovine.

Da bi se to dogodilo, potrebno je da Melisa i sva druga uspješna omladina u sebi imaju na prvom mjestu ideal i ljubav, jer to su osobine onih koji grade, unapređuju i donose sreću društvu, a time i sebi. Graditi i donositi sreću je najveći i najljepši uspjeh, koji krasi samo istinske i vrhunske intelektualce, a mi se iskreno nadamo da vrijeme takvih sve više dolazi. Nadamo se, jer alternative više nema. Takvi su Bosni i Hercegovini i njenim građanima danas više nego ikada potrebni.

Dragoj Melisi i njenim roditeljima redakcija TV PODRINJE čestita ulazak u svijet onih koji se bore za istinske vrijednosti, koje nam svima zajedno terbaju donjeti neka nova i bolja vrremena.

Piše: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

 

 

Najnovije vijesti