19.3 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiBiHPodrinjac Sanjin Hukara je svjetsko zlato

Podrinjac Sanjin Hukara je svjetsko zlato

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Svjetsko zlato stiže u Podrinje na istočni bedem. Goražde ima svjetskog šampiona u karate a on je Sanjin Hukara, član Karate kluba Specijal. Najsjajnije odličje ponio je na takmičenju u Veneciji gdje je Svjetska liga mladih okupila najbolje mlade karatiste svijeta, njih 2600 iz 46 zemalja. Sanjin je u kategoriji do 70 kg u kojoj je nastupilo 78 takmičara do finala stigao nakon šest pobjeda, a u finalnoj borbi pobijedio je predstavnika Hrvatske.


“Hukara Sanjin je svjetski šampion, a zlatna medalja dolazi u Goražde. Karate klub Specijal je na tronu Svjetske karate lige. Zahvaljujemo se našim trenerima: Mandžo Armin, Mandžo Ermin, Kaloper Elvis i svim pomoćnim trenerima i sparing partnerima, koji su doprinijeli ostvarivanju ovog rezultata. Čestitamo i zahvaljujemo se porodici Hukara, ponosnim Sanjinovim roditeljima Nedžadu i Bojani” oglasili su se iz KK Specijal nakon velikog rezultata.

“Ovo je jedina politika Bosne i Hercegovine koja bi nas trebala voditi u budućnost, jedina investicija u koju treba ulagati”– samo je jedan od komentara u čestitkama koje pristižu Sanjinu, njegovoj porodici i klubu. Podsjetimo da je Sanjin prije odlaska u Italiju postao i prvak Balkana sa reprezentacijom BiH. Sanjin ispisuje karate historiju kluba, Podrinja i države u cjelini.
Bravo šampionu!

Najnovije vijesti