8.1 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiSIPA na području RS ne miruje !

SIPA na području RS ne miruje !

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nakon hapšenja devet osoba 30. novembra u Bosanskom Novom i hapšenja  sedam osoba 3 decembra  osumnjičenih za ratne zločine u Bijeljini i Sokolcu, SIPA je 16.decembra ponovo u akciji.

Naime, uhapšeno je osam osoba, a sumnjiče za zločine počnjene tokom 1992. godine na području Nevesinja i Mostara.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu juče od ranih jutarnjih sati realizuju operativnu akciju na području Nevesinja, Gacka, Trebinja, Banje Luke i Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su tokom 1992. godine na području Nevesinja i Mostara počinjena krivično djelo zločin protiv čovječnosti te ratni zločin protiv ratnih zarobljenika.

– U okviru akcije slobode je lišeno osam osoba, koje će, nakon kriminalističko-tehničke obrade u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, biti predate postupajućem tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Akcija se prema navodima SIPA-e realizuje po naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine. Za svega 16 dana SIPA je uhapsila ukupno dvadeset i četiri osobe osumnjičene za ratne zločine na području entiteta RS. 

Izvor: Oslobođenje / Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti