15.4 C
Janja
Petak, 03.05.2024.
NaslovnicaAktuelnostiU Janji hiljadu potpisa za semafore (Video)

U Janji hiljadu potpisa za semafore (Video)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U posleratnom periodu zbog naglog porasta vozila saobraćajna signalizacija nije prilagođena novonastaloj situaciji u Janji . Posledica takvog stanja  su brojne sao braćajne nesreće od kojih su neke i sa smrtnim ishodom. Sedmog decembra Neformalna grupa građana okupljena sa ciljem postizanja veće bezbjednosti u saobraćaju održala sastanak na kojem je ozvaničila završetak akcije potpisivanja peticije.  Peticija je inače započela sa zahtjevom za uspostavu semafora, ležećih plicajaca- uspornika i ogledala. Samoj peticiji prethodile su konsultacije sa  građanima u raznim djelovima Janje, a intenzivno su trajale još od februara mjeseca ove godine.Peticiju je potpisalo ni manje ni više nego hiljadu građana Janje.

Ovom prilikom Vam u cijelosti prenosimo tekst peticije, koja je 8. decembra 2021.godine predata na adresu gradonačelnika Bijeljine i načelnika Stambeno komunalnog odjeljenja i zaštitu životne sredine., kao i video prilog sa osržanog sastanka neformalne grupe građana.

 

 

 

 

*

PETICIJA

Za uspostavu semafora, ležećih policajaca – uspornika i ogledala u ulicama Bijeljinska, Hamdije Čemerlića , Nikole Tesle, Salke Bajrića, Husejin kpetana Gradaščevića i Džemala Bijedića

Poštovani,

Na 8 sjednici Skupštine grada saznajemo da je predložena regulacija saobraćaja u Janji, a radi povećanja bezbjednosti građana. Navedena inicijativa, kao i njeno usvajanje nas je obradovala, pa je kao društveno korisnu radnju od izuzetne važnosti pozdravljamo.

Ipak, želimo Vas obavjestiti da građani navedenom inicijativom nisu u potpunosti zadovoljni , jer ista NE UZIMA u obzir sve ulice – saobraćajnice, u kojima treba posebno regulisati saobraćaj uvođenjem senafora, ležećih policajaca (uspornika) i ogledala.

Ovo je posebno važno, jer se već godinama na pojedinim lokacijama dešavaju brojne saobraćajne nesreće, od kojih su neke i sa smrtnim ishodom. Saobraćajnice sa visokim rizikom po bezbjednost pored ulica Bijeljinska i Hamdije Čemerlića (navedenih u inicijativi koju ste usvojili) su ulice Nikole Tesle, Salke Bajrića, Husejin kapetana Gradaščevića i Džemala Bijedića. Stoga insistiramo, da usvojite dopunu navedene odluke ili usvojite novu,a na osnovu volje i potrebe građana Janje, koja je iskazana u peticiji organizovanoj nezavisno od inicijative odbornika, koju su očigledno bez obzira na dobre namjere podnjeli bez konsultacija stvarnih potreba građana. U peticiji građana Janje, koja je sprovedena uz poštivanje svih epidemijoloških mjera zahtjeva se:

  1. uvođenje semafora i kamere – stacionarnog radara za kontrolu brzine u ulici Bijeljinska (na lokaciji kod kafane Lovac i kod Osnovne i Srednje škole);
  2. postavljanje ležećih policajaca u ulici Hamdije Čemerlića, Nikole Tesle, Salke Bajrića, Džemala Bijedića i Husejin kapetana Gradaščevića;
  3. postavljanje ogledala u ulici Hamdije Čemerlića, Husejin kapetana Gradaščevića i Džemala Bijedića.

U skladu sa gore navedenim, prilikom sprovedbe ovih zahtjeva tražimo i izlazak nadležnih službenika na teren, radi konsultacija sa predstavnicima građana potpisnika peticije.

PRILOG: Spisak od 1000 potpisnika peticije.

U Janji 7. 11.2021. godine  

Građani MZ. Janja

Najnovije vijesti