10.9 C
Janja
Subota, 27.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiZasađeni drvoredi u Bijeljinskoj ulici u Janji (VIDEO)

Zasađeni drvoredi u Bijeljinskoj ulici u Janji (VIDEO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Tokom 2021. godine Udruženje građana “Eko zeleni- Drina” iz Janje je uspješno poduzelo i realizovalo niz aktivnosti na uljepšavanju i zaštiti životne sredine u svom mjestu. Pored velike podrške građana, među kojima je najviše bilo onih iz dijaspore, članovi Udruženja su imali i brojne poteškoće i neizvjesnosti. Najteže im je bilo, kada je zbog nesporazuma između Odjeljenja za stambeno komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine i predstavnika JP. putevi RS došlo do nesporazuma oko nadležnosti i saglasnosti, koja je bila neophodna za početak i lokaciju sadnje drvoreda kuglastog bagrema u ulici Bijeljinska. Prijetila je opasnost da oko dvijesta kupljenih sadnica ostane ne posađeno i da sav trud propadne.

Ipak, one koji se trude i koji su uporni sreća prati. Sadnice drvoreda kuglastog bagrema su ovih dana prošle ulicom Bijeljinskom i Gavrila Principa, a u prvim danima Nove godine bit će posađen i pitomi kesten.

Kadrove koji govore o završetku radova na sadnji drvoreda u ulici Bijeljinska pripremili smo predposlednje sedmice u decembru 2021. godine. Vjerujemo da je sadnja drvoreda u Janji, nakon uređenje platoa “Mala pijaca”najljepši poklon Janji i njenim građanima od strane UG.”Eko zeleni- Drina”Janja.

Priredio: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti