13.7 C
Janja
Ponedjeljak, 29.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiBošnjaci Janje uz pucnjavu u zrak i nacionalističe psovke ponovo uznemireni

Bošnjaci Janje uz pucnjavu u zrak i nacionalističe psovke ponovo uznemireni

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Jutros, po izlasku iz džamije, nakon obavljene molitve, Bošnjaci iz Janje svjedočili su još jednoj uznemirujućoj situaciji.

Naime, pri samom izlasku iz džamijsog dvorišta, pored magistralnog puta Zvornik – Bijeljina, grupa osoba u pet do šest automobila, otvorenih gepeka punih badnjaka, prolazeći  pored navedene grupe uputila je nekoliko uvredljivih nacionalističkih psovki da bi se zatim iz vatrenog oružja začulo i pucanje u zrak.

Zbog čega ovo, i to baš danas na Badnji dan koji simboliše toleranciju, ljubav, međusobno poštovanje i vjeru u jednog Boga, to samo znaju oni koji su jutros bez ikakvog povoda i razloga uznemirili građane Janje. 

Svjedoci  ovoga nemiloga događaja zapisali su tablice automobila i slučaj je odmah prijavljen Policijskoj stanici Janja sa nadom da će pravovremeno reagovati i sankcionisati učesnike. 

Bošnjaci Janje nadaju se da je ovo samo jedan izolovani slučaj koji se više neće ponoviti posebno u vrijeme navjećeg pravoslavnog blagdana Božića i  da će ga  komšije Srpske nacionalnosti provesti u miru, slozi, ljubavi, toleranciji i međusobnom poštovanju.

 

/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti