27.6 C
Janja
Ponedjeljak, 29.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiNovčane stipendije za 2.400 jetima - među njima dosta i podrinjske djece

Novčane stipendije za 2.400 jetima – među njima dosta i podrinjske djece

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Realizacija projekta stipendiranje jetima (siročadi) bez jednog ili oba roditelja započela je od strane Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS još 2012. godine.

Iz godine u godinu broj zahtjeva i molbi se konstantno povećavao, da bi zahvaljujući stranim donatorima MFS-EMMAUS i ovog januara organizovao podjele koje su se realizovale na preko 20 lokacija širom Bosne i Hercegovine. Ukupno je podjeljeno 2.400 novčanih stipendija za djecu bez jednog ili oba roditelja, među kojima i dosta djece sa područja Podrinja.

  • Pored donatora, prilika je ovo da se zahvalimo i svim domaćinima koji su ustupili svoje prostore kako bi olakšali samo evidentiranje, fotografisanje i protokol podjele stipendija. Zahvaljujemo se majkama i djeci koji su poštovali sve istaknute mjere prevencije i zaštite zbog trenutne epidemiološke situacije kao i svim pojedincima koji su na sebi svojstven način doprinijeli što lakšoj podjeli i olakšali našim uposlenicima koji su imali pune ruke posla da ovaj značajan posao privedu na što lakši način u protekla četiri dana.
  • Realizacija projekta “Sponzorstvo djece bez jednog ili oba roditelja – jetima” započela je 2012. godine. Svake godine povećavamo
    kontinuitet jednog ovakvog projekta i to je ujedno i najbolja pozivnica svima koji se mogu uključiti i pomoći kako bi se, ako ne sva, onda barem velika većina djece jetima u Bosni i Hercegovini obuhvatila nekim vidom pomoći a prvenstveno novčanoj stipendiji kao jedan vid podrške u njihovom školovanju – poručuju iz MFS – EMMAUS-a
KADA SE JETIM SMIJE, CIJELI SVIJET SE SMIJE
DOBRO SE BOLJIM VRAĆA

/MFS – EMMAUS/J.F.

 

 

Najnovije vijesti