15.9 C
Janja
Četvrtak, 02.05.2024.
NaslovnicaPodrinjeSnagovo: Završen projekat proširenja i renoviranja imamske kuće (FOTO)

Snagovo: Završen projekat proširenja i renoviranja imamske kuće (FOTO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Vrijedni stanovnici Snagova kod Zvornika još jednom su pokazali da se slogom, jedinstvom, kolektivnim agnažmanom i prvenstveno sa dosta ljubavi prema rodnome kraju može mnogo pozitivnog uraditi. Naravno mnogo je lakše kada se u iste uključe i institucije.

Tako su danas završili projekat proširenja i uređenja imamske kuće koji je koštao 33 hiljade KM.

U nastavku u cijelosti Vam prenosimo informacije sa oficijalne facebook stranice džemata Snagovo.

– U džematu Snagovo još jedan projekat je uspješno realizovan zahvaljujući prvenstveno Allahu i humanim ljudima ,a to je renoviranje imamske kuće.
Projekat je koštao 33.000km. Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica na čijem čelu je ministar Edin Ramic je učestvovalo je sa 17.000 KM, dok su hamani ljudi iz naseg džemata i susjednih džameta prikupili 16.000 KM. 7. 500 su koštali grubi i fini radovi, dok je 25.000 KM koštao materijal.
Uradili smo unutrašnje i vanjske stepenice, ozidali potkrovlje, uradili krov, glazuru u čitavom spratu i podrumu, vanjsku stolariju na čitavoj kući, unutrašnju stolariju na oba sprata, u prvom spratu renovirali kupatilo, na spratu uradili kupatilo, laminate, keramiku rofiks, zavjese i nešto od namještaja.
Ef. Ismail Halilović je imao loše uslove za život u toj kući a mi smo se potruduli da uradimo kuću da budu uslovi kakve on zaslužuje svojim doprinosom i radom u džematu.
U ime džemata Snagovo zahvaljujemo se ministru Edinu Ramicu, džematu IKC Dusseldor Senadu Hodžiću, Zeli Softić i svim humanim ljudima koji su na bilo koji način pomogli da ovaj projekat uspješno završimo.
Ovaj projekat kao i sve predhodne vodio je i uspjšno završio Nurif Čivić.
Molimo Allaha dž.š. da obilato nagradi iz Svojih riznica sve one koji su imali udjela u ovom projektu i da im to bude tas na vagi dobrih djela i da ih Allah za to nagradi firdevs džennetom.
 
Izvor: FB stranica Džemat Snagovo

 

Najnovije vijesti